شاهین فرهت را با عنوان پدر سمفونی ایران می شناسند و بی شک این لقب با توجه به فعالیت های هنری این هنرمند بسیار مناسب انتخاب شده است.در ادامه این بخش از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با شاهین فرهت بیشتر آشنا شوید.
شاهین فرهت
شاهین فرهت آهنگساز ؛ موسیقی دان ؛ و مدرس موسیقی در ۷ فروردین سال ۱۳۲۶ در تهران متولد شد.
وی بهعنوان یکی از آهنگسازان سرشناسِ موسیقی کلاسیک در ایران ، آثار متعددی را بر اساسِ فرم های رایج در موسیقی غرب از جمله سمفونی ؛ کنسرتو ؛ سوئیت ؛ کانتات ؛ پرلود ؛ فرمهای رایج در موسیقی غرب نظیر: سمفونی، کنسرتو، سوئیت، کانتات، پرلود، فوگ، پوئم سمفونیک ، راپسودی و دیگر شیوههای مرسوم، خلق کرده که غالباً به فضای موسیقی دوران رمانتیک نزدیک است و در عینحال از تأثیر نغمههای موسیقی ایرانی بیبهره نبودهاست.
شاهین فرهت را می توان در زمره آهنگساران شناخته شده فرم موسیقی کلاسیک دانست ، او که با فعالیت خود در این زمینه نقش بسزایی در شناسایی داشته های این گونه موسیقیایی ایفا کرد.
زندگینامه پدر سمفونی ایران
شاهین فرهت فرزند غلامعلی فرهت است که خود از شاگردان درویش خان بود و تار مینواخت. وی از پنج سالگی فراگیری موسیقی را آغاز کرد
در نوجوانی و در سن ۱۳ سالگی بود که وی نوازندگی ساز پیانو را به عنوان ساز تخصصی خود آغاز کرد ، این یادگیری تا زمان اخذ مدرک دیپلم و راه یابی وی به دانشگاه نیز ادامه داشت .
فرهت توانست به دانشگاه تهران راه یابد، در این زمان اساتید موسیقی اغلب خارجی بودند و یا اینکه تحصیلات آکادمیک خود را در مراکز معتبر موسیقی کلاسیک طی کرده بودند .
او سپس به آمریکا رفت و دوره کارشناسی ارشد را در مستر آهنگسازی از نیویورک به دست آورد.
ورود به دانشگاه نیویورک
ورود فرهت به دانشگاه نیویورک که از معتبرترین دانشگاه های هنر و بویژه موسیقی در آمریکا و اروپا محسوب می شود برای فرهت دستاوردهای فراوانی را به ارمغان داشت، ادامه تحصیل در این دانشگاه و استفاده از تجربیات اساتید شناخته شده ای همچون ‘ازرا لدرمن ‘ سطح عملی وی را تا اندازه قابل توجهی بالا برد .
در همین زمان بود که ساخت چند کنسرتو و کوارتت را آغاز کرد که در قالب اجراهای دانشگاهی با استقبال خوبی همراه بود.
فرهت دکتری آهنگسازی را نیز از دانشگاه استراسبورگ فرانسه دریافت کرد.
او پس از بازگشت به ایران، به عنوان استادیار در دانشگاه تهران و پس از مدتی به عنوان نخستین مدیر گروه موسیقی دانشگاه تهران به فعالیتهای خود در کنار ساخت آثار موسیقی ادامه داد و علاوه بر ایران، سالها در کشور سوئد به تدریس موسیقی پرداخت.
وی همچنین در جشنوارهها و محافل تخصصی موسیقی حضور فعال داشتهاست.
از فرهت بیست اثر سمفونی ضبط و منتشر شدهاست که در بین آثار آهنگسازان ایرانی، بیشترین تعداد است، به همین دلیل از او با عنوان « پدر سمفونی ایران » یاد میشود.