احمد عبادی از استادان موسیقی ایرانی و نوازندهٔ برجستهٔ سهتار می باشد.درادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام، با این هنرمند نامدار ایرانی بیشتر آشنا شوید.
بیوگرافی استاد احمد عبادی
احمد عبادی در سال ۱۲۸۵ و در تهران متولد گردید.
احمد عبادی از استادان موسیقی ایرانی و نوازندهٔ برجستهٔ سهتارو فرزند میرزا عبدالله فراهانی و نوه علیاکبر فراهانی بود. وی دایی هوشنگ سیحون معمار برجسته ایرانی است.
وی همچنین مبدع روش کوک نوینی برای سهتار است و سبک نوازندگی وی از نظر برخی کارشناسان متفاوت و ویژه است. او با خوانندههایی مانند غلامحسین بنان همکاری داشتهاست. همچنین محمدرضا شجریان از وی به عنوان بزرگترین استادش در موسیقی ایرانی یاد میکند .
احمد عبادی آخرین یادگار و آخرین بازمانده هنری خاندانی است که گنجینه پربهای ردیف موسیقی سنتی ایران را به دست آیندگان سپردند؛ گنجینه ای که می توان از آن به عنوان اسطوره موسیقی ایران یاد کرد.
عبادی مدتها در وزارت پیشه و هنر به تدریس و تحقیق در موسیقی ایرانی و سه تار پرداخت و در جهت معرفی موسیقی ملی ایران کنسرتهای متعددی در داخل و خارج از کشور داشت که مورد استقبال هنردوستان واقع شدهاست.
ابداع کوکهای مختلف در سه تار
از کارهایی که او در نوازندگی سهتار ایجاد کرد،ابداع کوکهای مختلف در سه تار است که در آلبوم «کوک سه تار» آنها راعرضه کردهاست.همنوازیهای او با «غلامحسین بنان» و «محمدرضا شجریان» آثاری ماندگار در قالب برنامهٔ «گلها» به جا گذاشتهاست.
سبک جدید نوازندگی سه تار
عبادی در طول ۶۰ سال نوازندگی با سه تار، عطر موسیقی اصیل ایران را در فضا پراکند و پراحساس ترین و پرجاذبه ترین نغمات ردیف را از خود به یادگار گذاشت. بعضی از نوارهای او موجود است که باید به نحو مناسب از آنها استفاده شود.
عبادی یک بار وقتی که از دوستانش دربارهٔ نواختههای خود پرسید (در آن زمان امکان ضبط از رادیو نبود و اجراها کاملاً زنده انجام میشد) آنها جواب دادند گاهی اوقات نتها دقیق شنیده نمیشوند و تداخل دارند و حالت ناخوشایندی ایجاد میکنند. عبادی به فکر حل این مشکل افتاد و در نهایت نوازندگی تک سیم را ابداع کرد که سبب شد سه تار نوازی متحول شود.
استاد عبادی اعتقاد داشت که شخصیت ویژه و چگونگی نوازندگی سه تار رعایت نمی شود و بیشتر افرادی که به نوازندگی این ساز می پردازند، صدای واقعی سه تار از سازشان به گوش نمی رسد. عبادی در نواختن سهتار دارای سبک و شیوهای مخصوص به خود بود که کمتر فردی توانسته از عهده تقلید آن بر آید.
مشخصههای بارز سبک استاد احمد عبادی
عدهای سبک خاص ساز زدن او را مربوط به امکانات و وسایل صدابرداری زمان وی میدانند. مضرابهای تک سیم و دومضرابها از مشخصههای بارز سبک وی هستند.
از دیگر شاخصههای ساز استاد، بداهه نوازیهای زیبا، ویبرههای طولانی و گلیساندوهای به موقع و زیبا که به ساز استاد زیباییهای خاصی بخشیده بود.
از کارهایی که او در نوازندگی سهتار ایجاد کرد، ابداع کوکهای مختلف در سه تار است که در آلبوم کوک سه تار آنها را عرضه کرد. عبادی دریافته بود که برخی از این کوکها مناسب سه تار نیستند و ۲ نوار به عنوان آموزش کوک سه تار منتشر کرد که در آن برای گام های مختلف و حتی گوشههای مختلف کوک معرفی کرده بود.
عبادی مدتها در وزارت پیشه و هنر به تدریس و تحقیق در موسیقی ایرانی و سه تار پرداخت و در جهت معرفی موسیقی ملی ایران کنسرتهای متعددی در داخل و خارج از کشور از جمله فرانسه، ایتالیا، آلمان و اتریش برگزار کرد که مورد استقبال هنردوستان واقع شد.
کوشش های احمد عبادی
احمد عبادی مدتها در وزارت پیشه و هنر به تدریس و تحقیق در موسیقی ایرانی و سه تار پرداخت و در جهت معرفی موسیقی ملی ایران کنسرتهای متعددی در داخل و خارج از کشور از جمله فرانسه، ایتالیا، آلمان و اتریش داشت که مورد استقبال هنردوستان واقع شدهاست.
وفات احمد عبادی
احمد عبادی، بزرگ مرد موسیقی ایران زمین در ۱۳۷۱ خورشیدی، پس از دوره ای سخت در مبارزه با بیماری، دیده از جهان فانی فرو بست.
روحش شاد و یادش گرامی