آشنایی با سبک کلاسیک در موسیقی
هانطور که میدانید موسیقی شامل سبک های مختلفی است .هر سبک طرفداران و علاقمندان خود را دارد.اگرچه عدم شناخت دقیق این سبک ها موجب انخاب نادرست می شود اما اگر دانش موسیقی بالایی داشته باشید حتما به درستی سبک و علاقه خود را انتخاب خواهید نمود. به همین منظور در این بخش از وب سایت آموزشگاه موسیقی الهام قصد داریم تا شما را با یکی از اصلی ترین سبک ها، یعنی سبک کلاسیک در موسیقی آشنا کنیم.
موسیقی کلاسیک
به انگلیسی classical music،و به فرانسوی: musique classique، اصطلاحی عام است که به موسیقی هنری اروپا اطلاق میشود. آغاز این موسیقی را از سدههای میانه در حدود سال ۵۰۰ میلادی میدانند.
اگرچه عموماً سالهای بین ۱۷۵۰ و ۱۸۲۰ به عنوان دورهی کلاسیک در موسیقی غربی شناخته شده است، ولی لغت «کلاسیک» اصطلاحآً به معنای هنر موسیقی غربی شامل انواع سبکهای موسیقی غرب از قرن نهم تا دورهی حاضر بهویژه قرنهای شانزدهم یا هفدهم تا قرن نوزدهم در نظر گرفته میشود.
ژانر کلاسیک در واقع موسیقی سنتی اروپا است و این نوع موسیقی بیشتر از آنکه جنبه سرگرمی و کاربردهای فرعی دیگر داشته باشد به عنوان هنر در نظر گرفته میشود. همانند بسیاری از سبکهای موسیقی غربی، موسیقی کلاسیک عموماً دارای نتهای مشخص بوده و بداههنوازی هنرمند در این ژانر موسیقی محدود است. آهنگساز تمامی ساز بندی، سرعت اجرای قطعه، گام و تمامی جزییات دیگر قطعه را مشخص میکند و نوازندهها و رهبر ارکستر در تمامی نقاط دنیا و در تمامی زمانها باید دقیقا همان چیزی را اجرا کنند که آهنگساز خواسته است
لئونارد برنشتاین در تعریف موسیقی کلاسیک گفته است:«به موسیقی کلاسیک میگوییم که دقیق باشد.»
ساز های مناسب این سبک
برخی از سازهای مهم مورد استفاده در این سبک موسیقی عبارتند از:
پیانو و سازهای زهی شامل ویولن، ویولا، ویولن سل، چلو (cello)، کنتر باس (contrabass)؛
سازهای بادی چوبی همانند فلوت، ابوا (oboe)، کلارینت، باسون (bassoon)، ساکسیفون، پیکولو؛
سازهای بادی برنجی (brass) شامل ترومپت، هورن (horn)، ترومبون (trombone)، توبا (tuba)؛
سازهای همانند تیمپانی (timpani)، طبل بزرگ و غیره.