تا به حال هنگام تماشای یک اجرای زنده موسیقی، جسمی شبیه به هندزفری در گوش خواننده یا نوازنده توجهتان را جلب کرده است؟ باید بگوییم که آن وسیله در واقع مانیتور داخل گوش است؛ ابزاری که میتواند کیفیت اجرای زنده هر موسیقیدانی را افزایش دهد! اگر شما هم جزو هنرمندان روی صحنه هستید، لازم است همهچیز را درباره این ابزار کوچک و حیاتی بدانید. در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام، شما را به طور کامل با مانیتور گوش آشنا میکنیم.
مانیتور داخل گوش چیست؟
اجرای زنده موسیقی برا نوازندگان و خوانندگان، چالشهای فراوانی دارد. صدای سازهای دیگر به همراه صدای آزاردهنده فیدبک، میتواند سبب شود که نوازنده صدای ساز خودش را به خوبی نشنود؛ چنین چیزی برای یک موسیقیدان فاجعه است!
در گذشته برای این که نوازنده صدای ساز خودش را بشنود، از مانیتورهای صحنه استفاده میشد. این مانیتورهای سنتی معایب فراوانی داشتند؛ برای مثال فشار زیادی به گوش نوازندگان وارد میکردند و برای سلامتی گوش آنها مضر بودند. از طرفی فضای زیادی را در صحنه اشغال میکردند و صدایشان با صدای سایر بلندگوها تداخل پیدا میکرد.
مانیتور داخل گوش ابزاری است که کمک میکند نوازنده یا خواننده هنگام اجرای روی صحنه، صدای اجرای خود را درست همانگونه بشنود که به گوش تماشاگران میرسد. این وسیله از سه بخش اساسی فرستنده، گیرنده و یک جفت گوشی تشکیل میشود. فرستنده ها و گیرنده ها صدا را به صورت بی سیم از طریق فرکانس رادیویی VHF یا UHF انتقال میدهند. این وسیله پس از اتصال به گوش نیز، به راحتی بیت ۲۵ تا ۳۴ دسیبل نویز صدای محیط را کاهش میدهد.
مزیتهای مانیتور داخل گوش
- ابعاد کوچک و سبکی دارند و بر خلاف مانیتورهای سنتی صحنه، تحرک شما را مختل نمیکنند.
- مشکلات مانیتورهای صحنه مثل فیدبک صدا یا تداخل با سایر بلندگوها را ندارند.
- شما را از هماهنگ بودن چیزی که میشنوید با چیزی که تماشاگران میشوند مطمئن میکند.
- زمانی که در معرض صدای بلند بلندگوهای استیج هستید، مانیتور داخل گوش از گوش شما محافظت میکند.