اگر به دنیای موسیقی کلاسیک علاقهمند باشید،حتما تا به حال حداقل یک بار نام موسیقی والس به گوشتان خورده است؛ اما این سبک موسیقی چیست و چطور به وجود آمده است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال، در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با ما همراه باشید.
معنی والس در موسیقی چیست؟
والس (به آلمانی : Walzer) یک نوع موسیقی برای رقص محلی و سالنی است. در این نوع رقص، رقصندگان یکدیگر را نگه میدارند و به طور هماهنگ حرکت میکنند.
اولین بار در دوران موسیقی کلاسیک، موسیقیدانهایی همچون شوپن و شوبرت قطعاتی فارغ از هرگونه تظاهر هنری و مخصوص رقص خانگی نوشتند. این موسیقیها که به عنوان موسیقی والس محبوبیت یافتند، چند ویژگی خاص دارند. اول؛ کسر میزان در این موسیقی همواره ۴/۳ است و ریتم سه ضربی دارد. دوم؛ این سبک موسیقی معمولا سرعت سریعی دارد.
سوم؛ در والسها نت اول با تأکید و شدت اجرا شده و دو نت بعدی میزان، با شدت کمتری نواخته میشوند. تنها جایی که ممکن است شاهد تغییر این لوپ باشیم، در مدولاسیون یا تغییر گام میان قطعه است. برای سازبندی در این سبک نیز محدودیت خاصی وجود ندارد؛ اما میتواند گفت پیانو، ویولن و آکاردئون بهترین و پرکاربردترین سازها برای والس هستند. در مقابل به ندرت شاهد استفاده از سازهای کوبهای مخصوصا درام در والس هستیم.
تاریخچه موسیقی والس
اغلب نویسندگان ظهور موسیقی والس را به قرن ۱۶ نسبت میدهند. نام والس نیز از فعل آلمانی walzen آمده است. این رقص محلی اغلب در اتریش و سالنهای رقص پایتخت یعنی وین اجرا میشد. افرادی مثل شوپن، شوبرت، یوهانس برامس، موریس راول و چایکوفسکی به محبوبیت والس کمک کردند؛ اما متاسفانه با جنگ جهانی اول این دوران محبوبیت پایان یافت. شرایط آن روزگار به گونهای بود که دیگر مردم با یک موسیقی شاد و سهضربی نمیرقصیدند!
خوشبختانه سرانجام عدهای از آهنگسازان جدید و خلاق در آلمان، ایتالیا و روسیه مجدد شروع به ساخت موسیقی والس کردند و این سبک را از غبار فراموشی نجات دادند. در ایران نیز در طول تاریخ والسهایی ساخته شده است که یکی از معروفترین آنها، والس نوروزی اثر احمد عاشور پور است.
یک پاسخ
سلام میدونین لا والس چیه؟