ارژنگ کامکار نوازنده تنبک ؛ نقاش و از اعضای گروه کامکارها است که در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام به معرفی بیشتر این هنرمند برجسته پرداخته ایم. لطفا تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
بیوگرافی ارژنگ کامکار
وی در دوران کودکی علاقه وافری به هنر نقاشی و نوازندگی تنبک پیدا کرد. ارژنگ ابتدا سنتور، جاز و بالاخره نواختن تنبک را انتخاب نمود و بعدها در ارکستر موسیقى سنندج که سرپرستى آن با پدرش بود به نواختن مىپردازد.
در زمان شکلگیری گروه کامکارها، ارژنگ کامکار به عنوان نوازندهٔ تمبک، ارکستر فرهنگ و هنر سنندج را همراهی میکرد. وی پس از چندى همکارى خود را با ارکستر فرهنگ و هنر استان آغاز و تا سال ۱۳۵۴ ادامه مىدهد، ارژنگ در این ارکستر «تنبک» مىنواخت و در تمام برنامههاى هنرى، فرهنگى شرکت داشت تا این که در سال ۱۳۵۵ عازم تهران شد و در کنار فراگیری دروسی در زمینه موسیقی، به تکمیل و یادگیری تکنیکهای تنبک نوازی پرداخت سپس در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران تحصیل در رشتهٔ نقاشی را ادامه داد .
حضور در رادیو ایران
وی در سال ۱۳۵۵ به رادیو ایران می رود و همراه با گروه «شیدا» به رهبرى محمدرضا لطفى همکارى خود را آغاز می نماید.
ارژنگ کامکار می گوید: “از زمانى که همکارى خود را با گروه «شیدا»، زیر نظر محمدرضا لطفى آغاز کردم، در نواختن ضرب پیشرفت فراوانى نصیبم شد و به همین سبب همکاریم سالها در گروه ادامه داشته.”
ارژنگ کامکار به عنوان هنرمند نقاش
کار اصلى ارژنگ کامکار نقاشى است که خودش بیشتر به آن گرایش دارد، ولى به نواختن ضرب هم عشق مىورزد. ارژنگ نمایشگاههای انفرادی متعددی از آثار نقاشی خود برپا کرده است که مهم ترین آنها در سال ۱۳۷۰و ۱۳۷۶در گالری سیحون برپا شد.
ارژنگ کامکار، عضو برجسته گروه موسیقی کامکارها و نوازنده تنبک گروه بعد از ۱۲ سال ۷۲ اثر از ۳۰ سال نقاشی خود را از سه دوره کاری به روی دیوار نگارخانه اصلی فرهنگسرای نیاوران آورد.
در گفتوگویی کوتاهی که با ارژنگ کامکار نقاش و موزیسین صورت گرفت از وی پرسیده شد که نقاشی را از کی و کجا آغاز کردید؟
ارژنگ در جواب گفت که :از کودکی به نقاشی علاقمند بودم ولی نکته ای که باعث شد در این راه قدم بردارم عشق و علاقه به طبیعت بود تا سن ۲۰ سالگی بسیار کوهنوردی میکردم و از مکان های بکر مانند کوهها، روستاها و طبیعت لذت می بردم.
سالها بدون استاد طراحی و آبرنگ کارمیکردم. تصویری از طبیعت را در منزل خلق می کردم و از این طریق می توانستم با طبیعت دوباره ارتباط داشته باشم. علاقه به طبیعت در نقاش شدن من بسیار تأثیرگذار بود .
سپس کار نقاشی را به صورت آکادمیک دنبال کردم. طراحی آبرنگ و آب مرکب را فرا گرفتم و در دانشگاه تهران رشته نقاشی قبول شدم. از محضر استادهایی همچون هانیبال الخاص، حلیمی، استاد عربعلی شروه و اساتید دیگر استفاده کردم و خودم جدا از دانشگاه بسیار زحمت کشیدم و کار کردم .
اولین نمایشگاهام را در گالری سیحون برگزار کردم و بعد از مدتی نمایشگاه دوم و همینطور تا امروز که پس از ۱۲ سال وقفه در فرهنگسرای نیاوران نمایشگاه رنگ ترانه ها را برپا نمودم.
افتخارات :
در ۶ بهمن ۱۳۹۷ در جشن نوزدهمین سالگرد تأسیس خانه موسیقی ایران از «ارژنگ کامکار» با اهداء لوح و تندیس خانه موسیقی، تقدیر شد.
ارژنگ در سال ۱۳۸۳ کتاب ۶۰ قطعه برای تنبک را منتشر کرد که گوشهای از تجربیات او طی سالهای گذشته را نشان میدهد.