بالا بردن ظرفیت ریه می تواند به خواندن با صدای حجیم تر و آوازهای طولانی تر کمک نماید.اگر می خواهید ظرفیت ریه خود را بالا ببرید، می توانید از تمرین های مناسبی استفاده نمایید که در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام به آن پرداخته شده است.تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
تمرینهای کارآمد برای بالا بردن ظرفیت ریه
شنا روی زمین
یکی از راه های بالا بردن ظرفیت ریه انجام شنا روی زمین است. این حرکت ظاهراً پرفشار است اما بدون درد گرفتن شانه موجب شل شدن ماهیچهها میشود و به بالابردن ظرفیت ریهها کمک میکند. در این حرکت مراحل زیر را باید انجام دهید:
۱- دستان خود را محکم بر روی زمین قرار دهید و نوک پاها را نیز برروی زمین محکم کنید تا در وضعیت تعادل قرار بگیرید. کمر را صاف کنید و عضلات شکم را به داخل منقبض کنید.
۲- گردن را به حالت عادی نگه داشته و کمر را نیز مستقیم و کشیده بگیرید. به آرامی به سمت پایین حرکت کنید. آرنج ها را خم کنید و تا چانه زمین را لمس کند. بدن شما در طول حرکت باید حالت خط راست خود را حفظ کند و آرنج ها به سمت عقب کشیده شوند.
۳ – وقتی به سمت بالا بازمیگردید، نفس خود را به بیرون بدهید.
تمرین قایق خیالی
این نوع تمرین مثل پارو زدن در یک قایق خیالی است.
برای انجام این حرکت شما به یک کش نیاز دارید. انجام این تمرین نه تنها باعث افزایش ظرفیت سینه و عضلات بالایی پشت میشود بلکه شما در هنگام تقویت عضلات، تمرین تنفس عمیق را نیز انجام میدهید. برای انجام این تمرین مراحل زیر را انجام دهید:
- روی زمین بنشینید و پاهایتان را دراز کنید.
- کش را دور پاهایتان انداخته و به وسیله دو دست خود کش را به آهستگی به عقب بکشید.
- کمرتان را صاف نگه دارید و شکمتان را به داخل بدهید.
- کش را تا جایی بکشید که دستانتان به سینه میرسد.
- پس از کشیدن آن را به آهستگی رها کنید. (به حالت قبل برگردید)
شنا کردن
طبق نظر پزشکان شنا کردن در استخر موجب تقویت ریه میشود. زمانی که شما شنا میکنید از بینی خود نفس میگیرید و سپس آن را از دهان خارج میکنید و این امر به بالا بردن ظرفیت ریه کمک می کند.
تمرین پلانک
پلانک حرکتی بسیار مفید است که می تواند همزمان باعث تقویت عضلات میان تنه و اصلاح فرم بدن شود.
برای انجام تمرین پلانک براساس مراحل زیر عمل کنید:
۱- صاف بر روی زمین بخوابید به صورتی که میخواهید بلند شوید. (صورت به سمت زمین)
۲ – آرنج خود را ۹۰ درجه خم کرده و بدن را موازی با زمین بلند کنید.
۳ – وزن را به بازوهایتان منتقل کرده و عضلات را محکم کنید.
۴ – پشت باید صاف باشد. ( قوز یا فرورفته نباشد)
۵ – به مدت سی ثانیه سر را بالا نگه دارید.
۶ – برای استفاده بهینه میتوان کف دستها روی زمین و بازوها عمود برهم باشند.
دوچرخه سواری برای تقویت ریه
دوچرخه ثابت هم یکی دیگر از ورزش هایی است که برای اشخاص مبتلا به انسداد ریه بسیار مفید است. توجه داشته باشید که هر زمانیکه حس تنگی و کوتاهی نفس داشتید، برای چند دقیقه ای ورزش را متوقف کنید و بنشینید و استراحت کنید.
تمرینات پیلاتس
تمرینات پیلاتس از آن دسته حرکات ورزشی هستند که اکثرا همراه با تمرکز بر روی تنفس، دم و باز دم انجام می شوند. در نتیجه انجام این نوع از تمرینات باعث تقویت شش ها و افزایش میزان اکسیژن دریافتی می شوند.
پیاده روی کنید (حدود ۲۰ دقیقه )
پیاده روی تمرین ساده ای است که باعث افزایش ضربان قلب و همچنین باعث تقویت عضلات پا می شود.اما پزشکان اغلب به طور منظم برای بیماران تحت درمان توانبخشی ریه آن را تجویز می کنند.
شش هایتان را بطور کامل خالی کنید
یکی از بهترین تمرین ها برای خالی کردن شش ها خم شدن در حالت ایستاده (Standing Forward Bend) است. برای این کار ابتدا به ایستید، سپس سعی کنید به سمت پاهایتان خم شوید. در هنگام خم شدن سعی کنید تا جایی که می توانید نفستان را خارج کنید، سپس تا جایی که می توانید هوا را وارد شش هایتان کنید، برای ۲۰ ثانیه نفستان را نگه دارید سپس به آرامی به حالت ایستاده برگردید و نفستان را خارج کنید ، این تمرین باعث تقویت بافت های ریه همچنین باعث کشش عضلات شما نیز می شود. این حرکت را ۴ بار تکرار کنید.