قطعات سخت و پیچیده، زمان محدود برای تمرین، پیشرفت کُند، استرس برای اجرا؛ تا به حال در چنین موقعیتی قرار گرفتهاید؟ این موقعیت پیچیدهای است که حداقل هر نوازندهای چندین بار تجربه کرده است. یکی از دلایل تجربه چنین شرایطی، عدم برنامهریزی است؛ مخصوصا اگر شاغل یا محصل باشید، نیازتان به برنامهریزی چندین برابر میشود.
یاد گرفتن هر مهارت پیچیدهای به برنامهریزی نیاز دارد و موسیقی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اگر میخواهید در دنیای موسیقی بدرخشید و همیشه برای جلسات کلاس یا اجراهای خود آمادگی داشته باشید، باید یک برنامه تمرینی دقیق برای خودتان آماده کنید. در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام، قدم به قدم برنامه ریزی برای تمرین موسیقی را به شما آموزش میدهیم. پس از مطالعه این مطلب، سرعت پیشرفتتان در زمینه یادگیری موسیقی چندین برابر خواهد شد.
1. جلسات تمرین خود را تعیین کنید
قدم اول برنامه ریزی برای تمرین موسیقی، این است یک تقویم بردارید. سپس با توجه به برنامه زندگی خودتان، تمام روزهایی که قرار است تمرین کنید را علامت بزنید. همیشه چند روز نیز به عنوان «جایگزین» تعیین کنید تا در صورت بروز اتفاقات غیرمنتظره و از دست دادن یک جلسه تمرینی، زمان دیگری برای جبران داشته باشید.
نکته دیگری که باید در مرحله اول در نظر بگیرید این است که به هیچوجه برنامه تمرینتان را در همان روز ننویسید. حداقل یک هفته قبل، برنامه هفته آتی را مشخص کنید؛ مثلا میتوانید هر جمعه را به طرحریزی برای تمرینات هفته آینده اختصاص دهید.
2. اهداف تمرینی داشته باشید
بیهدف تمرین کردن شایسته یک نوازنده حرفهای نیست. میخواهید سال دیگر چه جایگاهی در موسیقی داشته باشید؟ ابتدا این هدف سالانه را برای خود تعیین کنید. سپس بر مبنای این هدف بزرگ، اهداف ماهانه، اهداف هفتگی و اهداف روزانهتان را انتخاب کنید. اگر قصد دارید این ماه ریتم خود را بهبود ببخشید، مسلم است که باید روزانه بخشی از تمرینتان را به این موضوع اختصاص دهید.
3. زنجیره تمرین را نشکنید
هر روز اهدافتان را در دفتر تیک بزنید و تمرین را به عادت تبدیل کنید. برای تمرین به دنبال انگیزه نگردید، فقط سر ساعت روی صندلی تمرینتان نشسته باشید؛ به مرور متوجه میشوید که تمرینهای روزانه بخشی از عادت شما شدهاند.
4. به خودتان جایزه بدهید
برنامه ریزی برای تمرین موسیقی نباید خشک و انعطافناپذیر باشد؛ بلکه باید در شما شوق و انگیزه ایجاد کند. در همان دفتر برنامهریزی، برای هر هدف روزانه، ماهانه، هفتگی و سالانه یک جایزه مشخص تعیین کنید.
پاداش تیک خوردن هدف روزانه، میتواند میل کردن خوراکی که دوست دارید یا تماشای یک قسمت از سریال مورد علاقهتان باشد. به ازای تیک خوردن هدف هفتگی، میتوانید فعالیت تفریحی مورد علاقهتان را انجام دهید و همینطور به ازای بزرگتر شدن مقیاس زمانی هدف، جایزهها را نیز بزرگتر کنید. با این کار شما عادت به تمرین را ناخودآگاه در خودتان تقویت خواهید کرد.
5. نوازندگی گروهی را امتحان کنید
اگر وارد یک گروه موسیقی شوید، ناخودآگاه در مقابل سایر اعضای گروه نیز مسئول خواهید بود؛ چرا که عدم تمرین شما به غیر از خودتان، میتواند بر نتیجه کار سایر افراد گروه هم تاثیر منفی بگذارد. همین موضوع انگیزه مهمی است تا با احساس مسئولیت بیشتر تمرینهایتان را دنبال کنید و در این مسیر پیشرفت داشته باشید.
4 پاسخ
حتما از نکاتی که گفتید استفاده میکنم. عالی
ممنون از حضورتون 💚
قطعا در نهایت راهکار ۳ مهم ترینه
همینطوره ممنون از نظرتون 🌸