گیتار کلاسیک از جمله سازهای مهم و پر طرفدار می باشد که درایران نیز به خوبی شناخته شده است.سیمون هاروتیونی آیوازیان از افرادی است که در شناخت این ساز در ایران تلاش های بسیار نموده است و به عنوان پدر گیتار کلاسیک ایران نیز شناخته می شود.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با این استاد برجیته بیشتر آشنا شوید.
بیوگرافی پدر گیتار کلاسیک ایران
سیمون هاروتیونی آیوازیان در سال ۱۳۲۳ خورشیدی ودر بندر انزلی چشم به جهان گشود.وی استاد دانشگاه ، آموزگارگیتار و معماری ؛ نوازنده گیتار کلاسیک؛ فلامنکو و عکاس ایرانی تبار است که به علت نقش مهمی که در زمینه تقویت ساز گیتار در ایران داشت به عنوان پدر گیتار کلاسیک ایران شناخته می شود.
وی گیتار را نزد استادان بنام اسپانیایی مانند خوان آلبا ،آلریو دیاز،جولیا بایزنتین و ژان دورینگ آموخت و مدرک دکترای خود را در رشتۀ معماری از دانشگاه سوربون فرانسه دریافت داشت.
فعالیت های حرفه ای وی عبارت اند از: تدریس معماری و موسیقی در دانشگاه تهران، عضویت در هئیت علمی دانشگاه تهران، نوازندگی گیتار کلاسیک و فلامینگو در بسیاری از جشنواره ها و مسابقات، سخنرانی در جشنواره ها و همایش های گوناگون در زمینۀ موسیقی، نوشتن کتاب ها و مقالات بسیار در زمینۀ معماری و نقاشی ایران و شرکت در بیش از ده نمایشگاه انفرادی و گروهی در زمینۀ نقاشی و عکاسی.
شروع نوازندگی
سیمون هاروتیونی آیوازیان ابتدا نوازندگی را با ساز «ماندولین» در سن ۱۲ سالگی آغاز کرد. پس از ۱۴ سالگی با ساز گیتار آشنا شد و گیتار کلاسیک را به مدت هفت سال با شیوههای آکادمیک به صورت خودآموز فراگرفت.
وی با اولین استاد فلامنکوی خود «خوان آلبا» در سن ۲۱ سالگی آشنا شد و پنج «توکه» از توکههای معروف اسپانیایی را نزد او آموخت. به موازات گیتار فلامنکو به یادگیری گیتار کلاسیک نیز ادامه میداد.
مدتی نزد «آلیریو دیاز»، گیتاریست سرشناس ونزوئلایی که در اواخر دستیار «سگوویا» بود، درسهایی را به صورت خصوصی فراگرفت. سپس از توصیههای تخصصی «جولیان بایزنتین» که از شاگردان ممتاز جولیان بریم است، برای مدت کوتاهی استفاده کرد.
مدتی نزد آلیریو دیاز گیتاریست بنام ونزوئلایی که در اواخر دستیار سگوویا بودهاست درسهایی را به صورت خصوصی فرا گرفت.
کسب چهار مدال طلای نوازندگی گیتار
سپس از توصیههای تخصصی جولیان بایزنتین که از شاگردان ممتاز جولیان بریم میباشد برای مدت کوتاهی استفاده کرد. از سالهای ۴۵ تا ۴۸، چهار مدال طلای نوازندگی گیتار از مسابقات دانشگاهها و اموزشگاههای عالی کشور کسب کردهاست. ضمن آنکه جایزه ویژه داوران کنگره دانشجویی (دانشجویان خارجی) را در مادرید کسب کردهاست.
در بین سالهای ۱۳۵۵تا ۱۳۵۷ از محضر «ژان دورینگ» که از شاگردان «نارسیسو یپس» و شاگرد ممتاز کنسرواتوار پاریس بود، استفاده کرد و بین سالهای ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۴ بیش از ۱۳۴۳ کنسرت گیتار به صورت تکنوازی و همنوازی اجرا کرد.
ورود به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران
با اتمام دوره دبیرستان وارد رشته معماری دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و پس از اتمام دوره دانشگاهی به عنوان عضو هیأت علمی به استخدام دانشگاه تهران در آمد.
پس از چند سال تدریس جهت ادامه تحصیل عازم فرانسه شد و مدرک دکترای خود را در رشته معماری و باستانشناسی از دانشگاه «سوربون» پاریس دریافت کرد و مجدداً در دانشگاه تهران به تدریس رشته معماری و در کنار آن، عکاسی و موسیقی پرداخت و بالاخره پس از طی مدارج علمی مقام استادی را کسب کرد.
«سیمون آیوازیان» در بسیاری از جشنوارهها و مسابقات نوازندگی گیتار کلاسیک و فلامنکو حضور پیدا کرده و بارها به عنوان سخنران در جشنوارهها و همایشها حضوری فعال داشته است و بارها از او در آن مراسمها که هر کدام آن قسمتی از تاریخ ساز گیتار ایران را شامل میشود، تجلیل به عمل آمده است.
از آن جمله میتوان به جشنوارههای فجر، جوان، مسابقات گیتار کلاسیک و فلامنکو ایران، همایش سراسری فلامنکو ایران و جشنواره گیتار نوازان اصفهان اشاره کرد.
2 پاسخ
سیمون به یک نفری که علاقه به گیتارداره ولی پول نداره رایگان آموزش میده؟
ازخودش چه باقی گذاشت؟