پری ملکی یکی از بانوان برجسته موسیقی سنتی است که به عنوان خواننده و مدرس فعالیت میکند. او بنیانگذار گروه موسیقی خنیا که افتخارات فراوانی دارد نیز است. در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با ما همراه باشید تا با این هنرمند برجسته آشنا شوید.
تولد و کودکی
پری ملکی در ۱۵ آبان ۱۳۳۰ در محله درخونگاه بازار تهران به عنوان ششمین فرزند خانواده متولد شد. از کودکی به موسیقیهای رادیو گوش میکرد و سعی میکرد آنها را فرا بگیرد. در کلاس اول دبستان برای اولین بار برای همکلاسیهایش خواند و از کلاس پنجم دبستان شرکت در مسابقههای موسیقی را آغاز کرد. او حتی چندین بار در مسابقات ناحیه شمیران رتبه اول را را کسب کرد؛ اما تمام این مسابقهها را به صورت مخفیانه شرکت میکرد و به خانوادهاش اطلاعی نمیداد؛ بنابراین نتوانست مسیر موسیقی در کودکی را بیش از این ادامه دهد.
شروع حرفهای یادگیری موسیقی
پری ملکی در سال ۱۳۵۰ با حسن ملکی ازدواج کرد. حسن ملکی که روزنامهنگار، شاعر، مدرس و منتقد ادبیات فارسی بود همسرش را تشویق کرد تا رویای موسیقیاش را دنبال کند. پری ملکی نیز از فامیلی همسرش به عنوان نام هنریاش استفاده کرد و یادگیری موسیقی را شروع نمود.
پری ملکی توسط ایرج تیمورتاش به وزارت فرهنگ و هنر معرفی شد و مدتی آواز را از محمود کریمی آموخت. او در سالهای ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۹ در انگلیس گیتار کلاسیک نواخت و پس از بازگشت به ایران نیز همچنان یادگیری گیتار را نزد اساتید صادق و باقر مؤذن ادامه داد.
بانو ملکی پس از گیتار، یادگیری سه تار را زیر نظر استاد جمال سماواتی و مسعود شعاری آغاز نمود. او بعدها یادگیری آواز را با اساتیدی مثل نصرالله ناصح پور، عای جهاندار و امیر پایور هم ادامه دارد.
گروه خنیا
پری ملکی در سال ۱۳۷۲ گروه موسیقی خنیا را تشکیل داد. این گروه در ابتدا فقط اجراهای موسیقی برای بانوان برگزار میکرد؛ اما به مرور از نوازندگان و خوانندگان مرد هم دعوت کرد و به صورت همخوانی اجراهایی برای عموم مردم برپا کرد. این گروه تا به حال در کشورهای مختلف دنیا تورهای محبوبی برگزار کرده است؛ ازجمله آلمان، سوئیس، اتریش، انگلیس و فرانسه.