تاثیر موسیقی بر اوتیسم
موسیقی بر زندگی تاثیرات فراوانی دارد.به تازگی نیز تثرات موسیقی بر درما بیماری ها مورد بررسی قرار گرفته است.در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام قصد داریم تا شما را با تاثیر موسیقی بر اوتیسم آشنا کنیم.
قبل از پرداختن به تاثیر موسیقی برروی مبتلایان به بیماری اوتیسم ابتدا تعریف اولیه از اوتیسم را داشته باشیم سپس به تاثیر موسیقی روی اوتیسم پرداخته می شود.
اوتیسم چیست ؟
اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص میشود. این بیماری یک اختلال رشدی مغزی است که به وسیله آسیب در
تقابلات (مداخلات) اجتماعی و ارتباط و همچنین رفتارهای تکراری و ویژه تقسیم بندی میشود.
ظهور علایم
این علایم همگی پیش از سه سالگی کودک ایجاد میشود. این اختلال در پسران شایعتر از دختران است. اوتیسم بسیاری از بخشهای مغز را تحت تأثیر قرار میدهد و این که چطور این اتفاق رخ میدهد،
هنوز درک نشدهاست.
وضعیت اقتصادی ؛ اجتماعی ؛ سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد. این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی تأثیر میگذارد.
کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی، مشکل دارند.
این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار میسازد. در بعضی موارد، رفتارهای خود آزاردهنده و پرخاشگری نیز دیده میشود.
در این افراد، حرکات تکراری (دست زدن، پریدن) و پاسخهای غیرمعمول به افراد، دلبستگی به اشیاء یا مقاومت در مقابل تغییر نیز دیده میشود.
ممکن است درحواس پنج گانه بینایی ؛ شنوایی ؛ بساوایی ؛ بویایی و چشایی نیز حساسیتهای غیرمعمول دیده شود و هستهٔ مرکزی اختلال در اوتیسم، اختلال در ارتباط است.
آمار ها
از هر ۶۰ تا ۷۰ تولد زنده در دنیا، یک نفر مبتلا به اوتیسم است. کارشناسان، زندگی ماشینی و عوامل ناشی از آن مانند استرس را در سیر صعودی ابتلا به این بیماری دخیل میدانند.
نتیجه یک مطالعه نشان میدهد زنان دارای اضافه وزن زیاد و مبتلا به دیابت، در صورتی که باردار شوند، بیش از مادران سالم با احتمال تولد نوزاد اوتیستیک روبرو خواهند بود.
تاثیر موسیقی
بسیاری از مطالعات نشان میدهند تکنیکهای موسیقی و موسیقیدرمانی، تأثیرات مثبت قابل توجهی در درمان مبتلایان به اوتیسم و بهبود رفتار آنها دارند. همانطور که میدانید کودکان و بزرگسالان
دارای اوتیسم از تماس مستقیم با دیگران اجتناب میکنند.
موسیقی، میتواند یک ابزار قدرتمند باشد. برای مثال: شکستن الگوهای انزوا با ارائه روابط جایگزین با محرکهای موسیقی، از کارآییهای این روش درمانی محسوب میشود.با این حال، محرکهای
موسیقی میتوانند باعث ایجاد آداب حرکتی و یا اضافهبار حسی هم بشوند.
بنابراین باید به دقت تحت کنترل قرار بگیرند.برای این نوع درمان وجود یک متخصص موسیقی درمان آموزشدیده الزامی است. چرا که شرایطی وجود دارد که تحت آن موسیقی میتواند اثرات مضر داشته
باشد و اگر از راه درمانی نامناسبی استفاده شود، میتواند از یک درمان موفق جلوگیری کرده و نتیجهی معکوسی بر جای بگذارد.
هدف
هدف در برنامه آموزشی کودکان مبتلا به اوتیسم این است که آنها را از دنیای تنهایی که در آن قرارگرفته اند دور نمایند . کودکان مبتلا به اوتیسم همواره از موسیقی ، آوا و ریتم تاثیر مثبتی به دست می
آورند . بسیاری از پژوهش ها نشان داده اند که موسیقی رفتارهای جمعی این کودکان را بهبود می بخشند.
برای کودکان اتیستیک معمولا از مداخله سرگرمی ریتمیک استفاده می شود که می تواند در کاهش اضطراب و رفتار پرخاشگرایانه این کودکان موثر باشد .
موسیقی همچنین می تواند توانایی گوش دادن ، ظرفیت حوصله و توجه و نیز تعاملات اجتماعی را بالا برده و علایم کم توجهی را کم رنگ سازد.
بخاطر داشته اشید که موسیقی فعالیتی لذت بخش و دوست داشتنی است و کودکان بهترین تعلیم را ازکسانی می گیرند که دوستشان دارند؛ نه کسانی که بهترین مهارت فنی را به نمایش می گذارند .
نکته دیگری که درباره موسیقی و بچه های مبتلا به اوتیسم مطرح می شود، این است که استعدادهای نهفته ای در زمینه موسیقی پرورش بدهند. در این زمینه با توصیه هایی برای پرورش استعدادهای
نهفته کودکان مبتلا به اوتیسم آشنا خواهیدشد.
کشف استعداد
واقعیت این است که برخی بچه های مبتلا به اوتیسم، جزایر کشف نشده ای از هوش و استعداد دارند؛ یعنی ممکن است نبوغی در زمینه های مختلف مانند موسیقی، ریاضی، بویایی و… نشان بدهند و
به طور کلی، یکی از حس ها آنها به صورت خاصی، قوی عمل کند.
با این حال، باید بدانید که این بچه ها، به قدری نشانه های آشکاری از نبوغ بروز می دهند که نیازی به سعی برای کشف استعدادهایشان نیست.
برخی بچه های مبتلا به اوتیسم حتی می توانند متن هایی با زبانی غیر از زبان مادری خود بخوانند، بدون اینکه درکی از مفهوم این لغات داشته باشند.
بنابر موارد فوق و استعداد های بالقوه این افراد ؛ موسیقی می تواند سلاح موثری برای تقویت توانایی های شناختی و حرکتی کودکان مبتلا به اوتیسم باشد.
کلاس های موسیقی کودک می تواند یکی از راه های عالی برای کشف استعداد در کودکان مبتلا به اوتیسم باشد.کلاس های موسیقی کودک آموزشگاه الهام ، به عنوان بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و نارمک با محیطی آرام و اساتیدی با تجربه ،یک گزینه عالی برای کشف این استعداد می باشد.