سنتور سازی کاملاً ایرانی بوده که گفته میشود سازنده آن ابونصر فارابی است. سازی به شکل ذوزنقه با دو نوع سیم مسی و فلزی که سه ناحیه برای نواختن دارد. یکی از موضوعات مهم در هنگام خرید سنتور توجه به کیفیت آن است.مهر ساز به تشخیص بهتر کمک میکند از این رو در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام می خواهیم تفاوت سنتور یک مهر و دو مهر را با هم بررس کنیم.تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
مهر ساز به چه معناست؟
مهر ساز، یک نشانه از برند یا نام سازنده است. سازنده ی ساز برای تضمین کیفیت ساز مهر خود را که غالبا نام سازنده است برروی ساز ساخنه ی خودش حک می کند که حکم لوگوی شرکت را دارد.
مهر هر جای ساز قابل حک شدن است و تعداد بیشتر آن معمولا نشان کیفیت بهتر صنعت ساخت و جنس چوب و اجزای به کار برده است. البته باید در نظر داشت که تنها داشتن مهر نشانه ی مرغوبیت ساز نبوده و باید مهر یک سازنده ی با سابقه باشد.
از سازهایی که می توانند تک یا چند مهر زده شوند می توان به سنتور ؛ تار ؛ سه تاز ؛ کمانچه ؛ دف و تنبک اشاره کرد.
به بیانی دیگر می توان گفت که یکی از معیارهایی که از زمان های دور برای دسته بندی و معرفی ساز سنتور استفاده می شود، مهر ساز است. هنگام خرید سنتور، سنتورهای مختلفی را می بینید که برخی یک مهر، برخی دو مهر و برخی سه مهر بر روی خود دارند. هرچه تعداد این مهرها افزایش می یابد، قیمت سنتور نیز بالا می رود.
تفاوت سنتور یک مهر و دو مهر
مهر در سازها درواقع یا هدف نشان دادن کیفیت یک ساز نسبت به ساز دیگر همان سازنده است. مثلا یک سنتور دو مهر یک سازنده، نسبت به سنتور یک مهر همان سازنده باید کیفیت بهتری داشته باشد. و این یک مهر یا دو مهر بودن توسط خود سازنده مشخص می شود. درواقع، سازنده با درج یک مهر یا دو مهر بر روی ساز خود، میزان رضایت خود از آن ساز نسبت به سازهای هم رده ساخت دست خود را نشان می دهد. بنابراین، می توان تفاوت سنتور یک مهر و دو مهر را اینگونه دریافت.