فلوت و فلوت ریکوردر، هر دو جزو خانواده سازهای بادی هستند و شباهتهای ظاهری زیادی به هم دارند؛ اما این دو ساز از نظر ساختاری کاملا متفاوت هستند. متاسفانه بسیاری از اوقات افراد این دو ساز را با هم اشتباه میگیرند. ریکوردر همان فلوت مبتدی است که اغلب در کلاسهای ارف استفاده میشود؛ فلوت سازی است که معمولا بعد از یادگیری ریکوردر شروع میشود و در ارکستر سمفونیک هم کاربرد دارد. در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با ما همراه باشید تا با تفاوت فلوت و ریکوردر آشنا شوید.
تفاوت فلوت و ریکوردر
۱. نحوه دست گرفتن
نحوه دست گرفتن ساز، اولین تفاوت فلوت و ریکوردر است. فلوت از پهنا و به صورت افقی در جهت راست بدن نوازنده نگه داشته میشود؛ درحالی که فلوت ریکوردر به صورت عمودی و رو به پایین نگه داشته میشود.
۲. سوراخها و کلیدها
روی بدنه فلوت کلیدهایی برای فشار دادن وجود دارد؛ اما روی بدنه فلوت ریکوردر کلیدی وجود ندارد. ریکوردر فقط سوراخهایی دارد که هنگام نواختن با انگشت پوشانده میشوند.
۳. محدوده صدایی
یک تفاوت فلوت و ریکوردر، گستره صدایی آنها است که در فلوت بیشتر است. محدوده صدایی فلوت ۳ اکتاو و محدوده صدایی ریکوردر ۲ اکتاو است.
۳. جنس
فلوت ریکودرهای مبتدی از پلاستیک و مدلهای حرفهای تر از چوب ساخته میشوند؛ اما فلوتها فلزی هستند. اغلب فلوتهای مبتدی از نیکل با روکش نقره و فلوتهای حرفهایتر با نقره جامد، طلا یا پلاتین ساخته میشوند.
۴. دهانه
یکی از تفاوت های فلوت و ریکوردر در دهانه آنها مشخص میشود. دهانه فلوت یک سوراخ بیضی شکل است که در انتهای ساز قرار گرفته است. دهانه ریکوردر ضخیمتر است؛ همچنین قسمت بالایی آن گرد است و قسمت پایینی آن به سمت به سمت بالا خمیده شده است.
۵. نحوه تولید صدا
در فلوت ریکوردر مسیر هوا از طریق شکافی در دهانه است و ثابت است؛ اما در فلوت نوازندگان باید خودشان با دهانشان مسیر هوا را شکل دهند و به کنترل زیادی روی لبها و سیستم تنفسیشان نیاز دارند.