یکی از جوایز مهم در عرصه موسیقی جایزهٔ گرمی ( Grammy Awards) می باشد که سالانه با برگزرای مراسمی خاص به برندگان اهدا می شود.در ادامه این بخش از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با این جایزه معتبر موسیقی بیشتر آشنا شوید.
جایزهٔ گرمی
در اصل جایزهٔ گرامافون؛ یا گرمی نام جایزهای افتخاری است توسط آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط که برای تشخیص دستاوردهای برجستهای که بهطور عمده در صنعت موسیقی زبان انگلیسی رخ داده اهدا میشود.
این جایزه که از سال ۱۹۵۹ آغاز شده در سال گذشته به شصت و یکمین دوره رسید. مراسم سالانه اهدای جوایز با اجرای هنرمندان برجسته و اهدای جوایزی که محبوبیت بیشتری دارند همراه است.
از بین سه مراسم بزرگ موسیقی جهان، گرمی بزرگترین آنها است. به گمان بسیاری ارزش جایزهٔ گرمی برابر با جایزهٔ اُسکار در صنعت فیلمسازی و جایزهٔ اِمی در تلویزیون است.
جایزه گرمی/Grammy مهمترین جایزه در حوزه موسیقی است که هر ساله در ماه فوریه (بهمن/ اسفند) توسط آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط آمریکا به برگزیدگان رشته های مختلف مرتبط با موسیقی داده می شود. این جایزه که به رسم یادبود به برندگان اهدا میشود، تندیس طلایی دستساز یک گرامافون است که توسط بیلینگز آرت ورکز ساخته شدهاست.
بخش های اصلی
مراسم جایزه گرمی دارای ۴ بخش اصلی آلبوم سال، ضبط سال، ترانه سال و بهترین هنرمند جدید می باشد، همچنین۵ جایزه ی ویژه در بخش جایزه اسطوره، یک عمر دستاورد هنری، جایزه امنا، جایزه تالار مشاهیر گرمی و بهترین هنرمند موزیکار سال اهدا می شود.
جایزه موسیقی جهانی هر ساله به ۹ هنرمند نشان طلا، به ۱۰۰ تن نشان نقره و به ۵۰ نفر نشان برنز اهدا میکند.
حضور هنرمندان ایرانی
از ایران، سینا علم برای نوازندگی در آلبوم «کمانهرو» و احمد میرمعصومی برای آهنگسازی آلبوم «نوازش لحظهها»، در جمع ۱۰۰ نفری قرار دارند که نشان نقره دریافت کردند. همچنین حامد حافظی برای تکنوازی سنتور در آلبوم «از برگها» و شاهین یوسفزمانی برای آهنگسازی قطعه «صبح»، در میان ۵۰ نفری قرار دارند که نشان برنز گرفتهاند.
جایزه جهانی موسیقی ۱۲ داور دارد که برخی از آنها در زمره برندگان جایزه گرمی و امی هستند و برخی نیز از جمله موزیسینهای شناخته شده کشور خودشان به شمار میروند که در دورههای گذشته این جایزه نشان طلا دریافت کرده بودند.