درامز یکی از سازهای کوبهای است که در ایجاد ریتم، نقشی مهم و اساسی دارد. در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام، حقایق جالب درباره درامز را جمعآوری کردهایم. اگر دوست دارید نکات جدیدی درباره این ساز یاد بگیرید، حتما در این مطلب با ما همراه باشید.
حقایق جالب درباره درامز
1. یکی از حقایق جالب درباره درامز این است که درامزها از ابتدای بشریت وجود داشتهاند. در آغاز انسانها میتوانستند به اجسام طبیعی مختلف ضربه بزنند و از آنها صدا تولید کنند. بعدها نیز انسانها با استفاده از پوست حیوانات، درامزهای واقعی ساختند.
2. قدیمیترین درامز کشفشده در جهان، درامز تمساح نام دارد. این ساز از خاک رس و پوست تمساح ساخته شده است و در مراسم آیینی دوران نوسنگی چین نواخته میشده است. قدمت این ساز به ۵ هزار و ۵۰۰ سال قبل از میلاد برمیگردد.
3. شرکت لودویگ درامز در سال ۱۹۰۹، اولین سیستم پدال درام باس را ساخت. این اختراع راه را برای ساخت کیت درامز مدرن هموار کرد.
4. نیم ساعت درامز نوازی نسبت به نیم ساعت پیادهروی، وزنهبرداری و دوچرخهسواری، کالری بیشتری میسوزاند. مطالعه دانشگاه چیچستر نیز نشان داد یک جلسه تمرین درامز، میتواند ضربان قلب نوازندگان را به میزان یک جلسه تمرین ورزشی سخت، افزایش دهد.
5. گرانترین ست درامز در دنیا، ست درامز رینگو استار، نوازنده درام گروه بیتلز است. این ساز در سال ۱۹۶۲ به فروش رسید. به علاوه رینگو استار حداقل در ۲۰۰ اجرا از این ساز استفاده کرده بود. این درامز در حراج جولین کالیفرنیا در سال ۲۰۱۵، به قیمت ۲.۱ میلیون دلار به فروش رسید.
6. یکی از بزرگترین کیتهای درام جهان، ۸۱۳ قطعه دارد و طی ۳۶ سال ساخته شده است. دکتر Mark Temperato این ساز را ساخت و اکنون در تلاش است تعداد قطعات آن را به ۱۰۰۰ برساند.
7. در قرون وسطی و رنسانس در اروپا، از ساز درامز استفادههای مختلفی میشد. مثلا نظامیها از این ساز برای ارسال دستورالعملهای رمزگذرای شده به سربازان استفاده میکردند. در آفریقا و هند باستان نیز مردم دو روستا با استفاده از درامز با یکدیگر ارتباط برقرار میکردند.
8. در دهه ۱۹۸۰، درام های الکتریکی بسیار محبوب شدند؛ به طوری که اغلب مردم فکر میکردند درام کیت های سنتی منسوخ میشوند. با این حال، اکثر درامرها هنوز کیتهای آکوستیک را ترجیح میدهند.
9. پوستههای درامز را از چوبهای مختلفی میسازند که هر کدام ویژگی خودشان را دارند. چوب افرا صدایی گرم و طنین انداز دارد. یکی دیگر از چوبها، چوب توس است که صدای تهاجمیتر با رزونانس کمتر دارد. در نهایت چوب ماهون و بلوط نیز حجم صدای بالاتری تولید میکنند. به غیر از جنس چوب، لایههای چوب نیز بر صدا تاثیر میگذارند. لایههای نازکتر باعث رزونانس بیشتر میشوند.
10. یکی از جالبترین حقایق درباره درامز این است که فقط انسانها این ساز را نمینوازند؛ بلکه حیوانات نیز در موقعیتهای خاص، عملی شبیه طبلنوازی انجام میدهند! برای مثال میمونهای ماکاکی برای برقراری ارتباط اجتماعی، اشیا را با ریتم خاصی میکوبند. سایر پستانداران نیز با کف زدن یا ضربه به قفسه سینه، صدایی شبیه طبل زدن ایجاد میکنند.
11. بلندترین درامز جهان بیش از ۵ متر ارتفاع دارد. این ساز در جشنواره درامز نیجریه رونمایی شد.
12. بزرگترین درامز دنیا در کره جنوبی ساخته شده است و ۷ تن وزن و ۵ متر قطر دارد. وسعت این ساز به گونهای است که از دور آن را به شکل یک اتاق استوانهای خواهید دید!