داوود آزاد نوازنده و خواننده ایرانی میباشد که با تحقیق در آثار گذشتگان موسیقی توانست در زمینه نوازندگی و تدریس به جایگاه شناخته شده ای دست یابد. داوود آزاد اولین سخنران ایرانی است که با موضوع موسیقی ایرانی در دانشگاه آکسفورد سخنرانی کرده است، علاوه بر آن سخنرانیهایی در دانشگاه منچستر، میامی و… داشته است.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با استاد داوود آزاد بیشتر آشنا شوید.
زندگینامه و فعالیت هنری استاد داوود آزاد
داوود آزاد در سال ۱۳۴۲ و در شهر ارومیه دیده به جهان گشود.داوود آزاد در سن بیست سالگی شروع به یادگیری موسیقی کرد و فراگیری ساز تار را به طور کاملاً خودآموز آغاز کرد.
او استادی در این زمینه نداشته و با تحقیق در آثار هنرمندانی چون غلامحسین بیگجه خانی و سعید هرمزی توانست کمبود استاد را جبران کند و از بهمن سال ۱۳۶۲ رسماً به تدریس تار و سهتار در تبریز پرداخت.
تحقیق در آثار گذشتگان موسیقی
وی از همان ابتدای فعالیت، همت خود را در جستجو و تحقیق در آثار گذشتگان موسیقی گذاشت از جمله تار بیگجه خانی، تار مرتضی نی داوود، تار آقا حسینقلی، سه تار سعید هرمزی، آواز طاهرزاده، آواز اقبال آذر، آواز قمرالملوک وزیری.
آزاد علاوه بر نوازندگی، به خوانندگی آثار خویش نیز میپردازد. وی از علاقهمندان موسیقی تلفیقی میباشد و در این زمینه آثاری ارائه دادهاست. استاد آزاد در زمره معدود هنرمندانی است که آثار تحقیقی خود را بر پنجه و مضراب ساز پیاده کردند.
اولین اثر وی یادواره استاد بیگجه خانی، مکتب تار تبریز است. پس از ارائه اولین آلبومش اثری به نام “آی ایشیقی” روانه بازار موسیقی کرد که اجرای قطعات آذری با تار ایرانی است.
داوود آزادتصنیف نوازی
آلبوم دیگرش تحقیقی است بر شیوه ی تصنیف نوازی به نام “در بهار امید” که در این اثر وی پیچیدگی و بیان مینیاتوری موجود در ساز و آواز نوازندگان و خوانندگان قدیم، همچنین شیوه ساز نی داوود و آواز قمرالملوک و … را با تار اجرا کرد. دیگر آلبوم تکنوازی وی “به یاد هرمزی” است.
دو البوم دیگر او “نورجان” و “می بیرنگی” است که فتح بابی در موسیقی صوفیانه با صدای خود او بر اساس موسیقی اصیل است.