اگر با سازهای الکتریکی به خصوص گیتار سر و کار دارید، حتما اصطلاح دیستورشن به گوشتان خورده است. این وسیله یکی از لوازم جانبی گیتار الکتریک است و تاثیر مهمی بر صدای ساز میگذارد. اگر میخواهید بدانید که دقیقا دیستورشن چیست، چه کاربردی دارد و چطور استفاده میشود، در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با ما همراه باشید.
دیستورشن چیست؟
دیستورشن (Distortion) وسیلهای برای تغییر شکل موج سیگنال صوتی است. این تغییر میتواند شامل ایجاد افکت، فشردهسازی، تقویت صدا و… باشد. این وسیله اغلب برای گیتار الکتریک و گیتار باس استفاده میشود؛ اما تمام سازهایی که به آمپلی فایر متصل میشوند از جمله پیانو الکتریک، سینث سایزر، کیبورد، ساز دهنی و حتی خوانندگان میتوانند از این وسیله استفاده کنند. بعضی دیستورشن را با اوردرایو (Overdrive)یکسان میدانند؛ اما دیستورشن قویتر و تاثیرگذارتر است. در واقع این دستگاه الکتریکی سیگنالهای ورودی صدا را از سازها دریافت کرده و فشرده و تقویت میکند و به آنها هارمونی و افکتهای جدید میافزاید.
چه کسی دیستورشن را اختراع کرد؟
اولین دیستورشنها، در واقعی همان آمپلیفایرهایی بودند که بدنهشان خراب بود. بعضی گیتاریستها با خلاقیت خودشان، از افکتهای جالبی که آمپلیفایرهای آسیبدیده داشتند، استفاده کردند. اولین افرادی که این کار را انجام دادند، ایک ترنر و ویل کیزارت در آهنگ «راکت۸۸» بودند. پس از این نوازندگان دیگری نیز به انجام این کار گرایش پیدا کردند. آنها یک پیشگوشتی یا مداد را در سوراخ آمپلی فایر قرار میدادند تا صدای دیستورشن ایجاد کنند.
سرانجام لئو فندر که صاحب شرکت تولیدی گیتار و آمپلی فایر فندر بود با مشاهده این اتفاقات، تصمیم گرفت تا گونه جدیدی از آمپلیفایرهای خود را با توانایی ارائه اوردرایو بدون دیستورت واقعی سیگنالها بسازد. بعدها جیم مارشال در شرکت مارشال آمپلیفایر، از آمپلیفایرهای فندر الهام گرفت و انقلابی دیگر در صنعت آمپلیفایرهای دیستورشندار رقم زد. دستگاه مارشال سریعا محبوب شد و در دورههای بعدی نیز افکت دیستورشن را با استفاده از دستگاههای الکترونیکی مخصوص تولید میکردند.
4 پاسخ
مطلب مفیدی بود ممنون از زحمات شما
نظر لطف شماست 🙏🏻
چه جالب اطلاعی نداشتم برای خوانندگی هم کاربرد داره
خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده 💚