ساز کاخن و هنگ درام از جمله سازهایی جدید است که با سرعت بسیار زیادی در میان هنرمندان محبوب شد. این دو ساز با شکلی متفاوت و صدایی زیبا با ضربه زدن دست بر روی صفحات آن تولید صدا می نماید.اگر شما هم جزو علاقمندان به این سازها هستید در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با رضا نعیمی مدرس هنگ درام و کاخن این آموزشگاه بیشتر آشنا شوید.
کاخن
کاخن یا کاخون لغتی اسپانیایی به معنی جعبه، صندوق یا صندوقچه است که به نوعی ساز کوبهای گفته میشود.
نوازنده کاخون بر روی آن مینشیند و با ضربات کف دست و انگشتان که بر روی صفحه جلویی (تاپا) و صفحات کنار و بالای ساز میکوبد، صدا تولید میکند.
مدرس کاخنهنگ درام
هنگ درام یک ساز کوبه ای است که از دو قسمت فلزی تشکیل شده است. یک قوس بالایی که به آن “دینگ ساید” گفته میشود و نتها بر روی آن قرار گرفته و طرف دیگر که به “گو ساید” معروف بوده و در مرکز آن یک دایره بزرگ تعبیه شده است. این قوس یا به صورت بیضی یا به صورت دایره است که تجربه نشان داده شکل بیضی آن از نظر حجم و کیفیت صدا بسیار بهتر از نوع دایرهای آن است.هنگ درام دارای یک فضای مشخصی است که نتها در آن قرار گرفته و Tone Field نامیده میشود.
رضا نعیمی مدرس هنگ درام و کاخن
رضا نعیمی، فارغ التحصیل کارشناسی موسیقی گرایش نوازندگی ساز جهانی و کارشناسی ارشد پژوهش هنر می باشد. وی ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻣﻮﺳﯿﻘﯽ خود را از ۱۳۷۷ آغاز نمود.
نعیمی عضو وابسته کانون نوازندگان و مدرسان خانه موسیقی ایران و عضو انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران می باشد. ﺗﺌﻮرى ﻣﻘﺪﻣﺎﺗﯽ، ﻣﺒﺎﻧﯽ و ﺷﻨﺎﺧﺖ رﯾﺘﻢ و ﺳﺒﮏ ﻫﺎى ﻣﻮﺳﯿﻘﯽ ، دوره ﻫﺎى آﻣﻮزش ﺳﺎز دراﻣﺰ، دوره ﻫﺎى آﻣﻮزش ﺳﺎز ﮐﺎﺧﻦ، دوره ﻫﺎى آﻣﻮزش ﻫﻨﮕﺪرام،دوره ﻫﺎى رﯾﺘﻢ ﺷﻨﺎﺳﯽ و وزن ﺧﻮاﻧﯽ از جمله فعالیت های آموزشی رضا نعیمی می باشد.
فعالیت های هنری
همچنین ، اجرای اولین کنسرت رسمی راک در ایران (۱۳۸۱) با گروه مانترا به سرپرستی آریا انوش ماهری، عضویت در گروه آریا انوش ماهری،عضویت در ارکستر سازهای کوبه ای سرژیک میرزاییان، عضویت در گروه بزرگ سازهای ایرانی ” گروه شاهو “، عضویت در گروه راک ۱۲ را نیز در کارنامه هنری خود دارد.
تدریس هنگ درام و کاخن
از ۱۳۸۱ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺧﺼﻮﺻﯽ وارد حوزه تدریس شد و از ۱۳۸۷ ﺑﻪ ﺻﻮرت آﮐﺎدﻣﯿﮏ در آﻣﻮزﺷﮕﺎه ﻫﺎی ﻣﻮﺳﯿﻘﯽ متعددی فعالیت داشته است. رضا نعیمی هم اکنون به عنوان مدرس هنگ درام و کاخن با آموزشگاه موسیقی الهام همکاری می نماید.