پرش به محتوا
  • اساتید
  • موسیقی کودک
  • سازهای جهانی
  • موسیقی سنتی ایرانی
  • آواز و صداسازی
  • درباره الهام موزیک
    • درباره ما
    • تماس با ما
  • منابع و رسانه
    • بلاگ
    • رویدادها و کنسرت‌ها
    • منابع و رسانه
  • اساتید
  • موسیقی کودک
  • سازهای جهانی
  • موسیقی سنتی ایرانی
  • آواز و صداسازی
  • درباره الهام موزیک
    • درباره ما
    • تماس با ما
  • منابع و رسانه
    • بلاگ
    • رویدادها و کنسرت‌ها
    • منابع و رسانه
روش های بهبود صدای تو دماغی

روش های بهبود صدای تو دماغی

برای افرادی که به خوانندگی علاقمند هستند،شایدصدای تو دماغی یکی از موانع رشد و یا شروع این حرفه باشد.اگرچه صدای به اصطلاح تو دماغی می تواند مشکل بزرگی برای فرد به شمار بیاید،اما باید بگوییم که این مشکل دلایل علمی داشته و رفع آن غیر ممکن نیست.کافی است ابتدا علت و سپس روش های درمان آن را بدانید. در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با روش های بهبود صدای تو دماغی بیشتر آشنا شوید.

نحوه اصلاح صدای تو دماغی

بیش خیشومی شدگی اختلالی است که درجامعه به نام گفتار تو دماغی شناخته شده است، گفتاری که درآن هوا به جای خارج شدن از دهان از بینی خارج می شود. صدای تو دماغی، ناخوشایند است. این صدا در سبک کانتری کاملاً پذیرفته شده است. ولی برای سبک پاپ، کر، رپ و سایر آوازهای معاصر، قابل قبول نیست.

تکلم تودماغی به اختلال در تشدید یا رزونانس هوا در بینی به هنگام سخن گفتن اطلاق میشود. گفتار درمانگران به این منظور واژه ی صدای خیشومی را اختیار کرده اند. تکلم تو دماغی ممکن است ناشی از انسداد یا گرفتگی بینی باشد در نتیجه آن دسته از حروف که برای تلفظ به عبور هوا از بینی نیاز پیدا میکنند در تلفظ دچار اشکال میشوند.

هنرمندان دارای صدای تو دماغی به راحتی در گروه کر تلفیق می‌شوند و صدایشان، خاموش به نظر می‌رسد. صدای تو دماغی به وسیله‌ کام نرمی تولید می‌شود که به خوبی بالا نرفته است. کام یک بافت نرم در سقف دهانتان است و برای ایجا صدای زنگ دار و خوب، به سمت بالا کشیده می‌شود. اگر کام شما بالا نرود، صدایتان تو دماغی می‌شود. صدای تو دماغی حاصل از هوایی است که به خاطر محدودیت فضا در پشت حلق شما از سمت دماغ می‌آید.

صدای تودماغی چگونه است

صدای تودماغی Hyponasal شبیه به زمانی است که ما احساس می‌کنیم جسمی در مجاری تنفسی بینی ما گیر کرده است. برای درک این صدا، کافی است بینی خود را مسدود کنید و به صحبت کردن بپردازید. در این نوع صدا ممکن است هر یک از نشانه‌های زیر را مشاهده نماییم:

  • گرفتگی بینی
  • مشکل در تنفس از طریق بینی
  • ترشحات زیاد بینی
  • گلو درد و سرفه
  • از دست دادن قدرت بویایی و چشایی
  • خروپف
  • سینوزیت

 

علل تکلم تو دماغی :

علل تکلم تودماغی بسته به انسداد مجرای هوای بینی مربوط مییشود که عبارتند از:

۱- عوامل رشدی مانند آدنوئید بزرگ، پولیپ بینی و انحراف بینی

۲- ضخیم شدن مخاط بینی در اثر بیمارییهای مزمن

۳-  بافت مخاطی متورم در زمینه ی حساسیت بینی یا رینیت آلرژیک

۴-  ضربه ی وارده بر بینی

اصلاح تکلم تودماغی بسته معطوف به اصلاح یا رفع علت پدید آورنده ی آن خواه از طریق تمهیدات طبی خواه از طریق اعمال جراحی می باشد.

سه بخش اصلی که در تولید صدا نقش دارد :

۱- ریه و دیافراگم

۲- حنجره

۳- تشدیدکننده صدا

حفرات حلق، بینی ودهان علاوه براینکه مسیر عبور هوا و همچنین محل تولید اکثر صداهای گفتاری به حساب می آیند، باعث تشدید صدای درحال عبور شده و بربلندی و کیفیت ان اثر می گذارد.

اختلالات تشدید به سه نوع اصلی تقسیم می‌شود:

۱- تشدید بیش از اندازه خیشومی: صدا بیش از اندازه تو دماغی است. علل پر خیشومی شدگی وجود شکاف یا سوراخ در سقف دهان مثل شکاف کام و لب و شکاف زیر مخاطی است.

۲- خروج هوا از بینی: خروج صدادار یا بی‌صدای هوا از بینی. علت‌ها متفاوتند: وجود سوراخ در قدام دندان، وجود سوراخ در قسمت میانی کام یا وجود سوراخ در قسمت خلفی کام.

۳- تشدید خیشومی کمتر از حد: هوای لازم برای تولید همه صداها از راه دهان خارج می‌شود، به جز دو صدای «م» و «ن» که در این دو صدا هوا از بینی خارج می‌شود و در حفره بینی تشدید می‌یابد. وقتی که صدا نیاز به تشدید بیشتر در بینی دارد به اندازه کافی در بینی تشدید نمی‌شود.

روش های بهبود صدای تو دماغی

در واقع آنچه تجویز پزشک و درمان آن را تعیین می‌کند، دلیل ایجاد این عارضه در شما است.

درمان دارویی: داروهای ضد انعقادی، آنتی‌هیستامین‌ها و اسپری‌های استروئیدی بینی می‌توانند باعث کاهش تورم و از بین بردن احتقان متأثر از آلرژی‌ها، عفونت‌های سینوس و پولیپ‌ها شوند. آنتی‌بیوتیک‌ها نیز می‌توانند عفونت سینوسی در اثر بیماری‌های باکتریایی را درمان کنند.

جراحی: بسیاری از مشکلات ساختاری که موجب صدای تودماغی می‌شوند با جراحی قابل بهبود هستند:

  • برداشتن لوزه‌ها یا آدنوئید ها
  • جراحی انحراف بینی
  • آندوسکوپی باهدف برداشتن پولیپ بینی
  • جراحی بلند کردن نرم کام کوتاه
  • جراحی اصلاح کام شکاف دار در کودکان در حدود ۱۲ ماه
  • گفتار درمانی: شما می‌توانید بعد یا قبل از جراحی به گفتار درمانی روی آورید. متخصصان گفتار درمانی در گام اول میزان نقص شما را برای انتخاب بهترین شیوه درمانی ارزیابی می‌کنند. گفتار درمانی به شما نحوه به کار گیری صحیح زبان، لب‌ها و فک را برای ادای صحیح حروف و صداها آموزش می‌دهد.
  • درمانگرهای گفتار درمانی معمولاً یک سری تمرینات را برای تمرین در خانه به مراجعین خود پیشنهاد می‌دهند. بهترین روش تمرین این است که به همان شیوه‌ای که درمانگر شما سخن می‌گوید، سخن گفتن را تمرین کنید. حتی می‌توانید به شیوه صحیح ادای حروف آواز بخوانید و در حالات مختلف احساسی اعم از گریستن و یا خندیدن کلمات را ادا نمایید. برخلاف توصیه‌های رایج، تمرین‌های دمیدن و مکیدن نمی‌تواند به شما در بستن دریچه velopharyngeal کمک کند.

باوجود تمام موارد ذکر شده، به یاد داشته باشید که صدای هر فرد منحصر به فرد است. در صورتی که احساس می‌کنید صدای شما حالتی مشابه تو دماغی بودن را دارد اما هیچ یک از نشانه‌های پزشکی ذکر شده در این نوشته را ندارید، باید بپذیرید که این صدا، در واقع صدای منحصر به فرد شما است و نیازی به درمان و اصلاح آن وجود ندارد. فراموش نکنیم که اغلب ما نسبت به صدای خود حساس‌تر از دیگران هستیم.

 

 

مقالات مرتبط

14 پاسخ

  1. محمد امین منصوری گفت:
    مرداد ۲۲, ۱۴۰۲ در ۰:۰۵ قبل از ظهر

    تو دماغ صحبت میکنم چکار کنم

    پاسخ
  2. سیاوش گفت:
    بهمن ۵, ۱۴۰۱ در ۰:۳۹ قبل از ظهر

    سلام،دوست عزیز بینیم رو گرفتم،حرفای م و ن از بینی خارج میشه،لطفا در مورد اصلاح راهنماییم بفرمایید

    پاسخ
    1. تیم وبلاگ آموزشگاه الهام گفت:
      بهمن ۵, ۱۴۰۱ در ۸:۰۴ قبل از ظهر

      درود بر شما همراه گرامی.باید با تمرین های موثر به رفع این مورد کمک کنید. توصیه می کنیم برای دریافت تمرین های مناسب به گفتار درمان مراجعه نمایید.

    2. عارف عیسی زهی گفت:
      تیر ۲۰, ۱۴۰۲ در ۷:۱۱ قبل از ظهر

      سلام سیاوش جان تو هیچ مشکلی نداری میم ونون ذاتا از بینی خارج میشن نگران نباش همه همینجورین

    3. محمد امین منصوری گفت:
      مرداد ۲۲, ۱۴۰۲ در ۰:۰۵ قبل از ظهر

      سلام توی دماغ صحبت میکنم چکار کنم

  3. الهام گفت:
    دی ۲۹, ۱۴۰۱ در ۷:۵۶ قبل از ظهر

    سلام پسر من ۷سالشه تازه فهمیدم که تو دماغی صحبت می‌کنه آیا بزرگتر بشه رفع میشه یا نه تا آخر ادامه دارد

    پاسخ
    1. تیم وبلاگ آموزشگاه الهام گفت:
      دی ۳۰, ۱۴۰۱ در ۷:۲۷ قبل از ظهر

      درود ، بهتر است زودتر برای درمان اقدام کنید. اگر دلایل غیر پزشکی داشته باشد بهتر است با تمرین های موثر و گفتار درمانی رفع شود.

  4. سارا گفت:
    دی ۵, ۱۴۰۱ در ۵:۱۳ بعد از ظهر

    سلام من صدا تو دماغی است البته فقط برای اینکه بینیم کیسه که اون هم برای حساسیت فصلی هستش من میخواستم بدونم چگونه میتونم صدام رو بهتر کنم چون هم دانشگاهی ام بهم میگه تو سرما خوردی ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    1. تیم وبلاگ آموزشگاه الهام گفت:
      دی ۹, ۱۴۰۱ در ۸:۴۷ قبل از ظهر

      سلام همراه گرامی. بهترین کار مراجعه به پزشک برای تشخیص و درمان هست و در صورت عدم نیاز به درمان میتوانید به گفتار درمان برای رفع صدای تو دماغی مراجعه نمایید.

  5. مریم گفت:
    مهر ۵, ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۶ بعد از ظهر

    سلام وقتتون بخیر
    ببخشید من تو دماغی حرف می زنم ولی یادم نیس از چ سنی دارم تجربه ش می کنم،
    ولی اکثر اوقات بینیم کیپه
    کیپم ک نباشه تو دماغی حرف می زنم،
    تا حالا ب پزشک مراجعه نکردم
    خواستم ببینم ب نظر شما مشکل چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    1. تیم وبلاگ آموزشگاه الهام گفت:
      مهر ۸, ۱۴۰۱ در ۱۲:۱۹ بعد از ظهر

      سلام ممنون از اینکه ما رو دنبال می کنید.شما می تونید به متخصص گوش و حلق و بینی برای تشخیص بیماری و در صورت نیاز به متخصص گفتار درمانی برای رفع این مشکل مراجعه کنید

    2. حدیث گفت:
      مرداد ۲۵, ۱۴۰۲ در ۳:۵۳ بعد از ظهر

      سلام خسته نباشین من کلن تو دماغی حرف میزنم حتی اگه دماغم کیپ نباشه ب متخصص حلق و بینی هم مراجعه کردم گفتن که از آلرژی که داری اینطوریه واسه درمانش باید چیکار کنم؟

  6. مهدیه گفت:
    اسفند ۱۳, ۱۴۰۰ در ۸:۲۴ بعد از ظهر

    سلام،ببخشید من از کودکی صدایم تو دماغی است و اینکه در کودکی مورد تمسخر دیگران قرار گرفتم و این باعث شده که من منزوی باشم و در جمع صحبت نکنم ،و اینکه شکاف کام ندارم انحراف بینی هم ندارم ولی سینوزیت دارم آیا من به جراحی نیاز دارم یا با گفتار درمانی مشکلم حل می‌شود لطفا راهنمایی کنید ممنون از شما

    پاسخ
    1. تیم وبلاگ آموزشگاه الهام گفت:
      خرداد ۱۶, ۱۴۰۱ در ۱۲:۲۶ بعد از ظهر

      سلام.شما می توانید اول به متخصص گفتار درمانی مراجعه کنید تا به طور تخصصی شما رو در مورد انتخاب راه حل صحیح تر راهنمایی کنن

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای شروع، مشاوره بگیرید!

برای آشنایی بیشتر با اساتید، سبک‌های آموزشی و سازها، می‌توانید با تعیین وقت قبلی از یک جلسه مشاوره رایگان در آموزشگاه الهام استفاده کنید.

درخواست مشاوره

۰۲۱۷۷۱۹۸۴۵۲

۰۲۱۷۷۸۹۳۷۳۲

۰۹۰۲۲۸۴۸۴۵۲

نارمک، بزرگراه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، خیابان آیت‌الله جلالی خمینی (آیت شمالی سابق)، پلاک ۸۵۶، ساختمان نارستان، طبقه ۲

اساتید

سازهای کلاسیک

سازهای ایرانی

آواز و صداسازی

موسیقی کودک

دوره‌های آموزشی

موسیقی کودک

آواز

سازهای جهانی

سازهای ایرانی

رسانه و رویداد

رسانه‌ها

بلاگ

رویدادها و کنسرت‌ها

درباره الهام موزیک

درباره ما

تماس با ما

۰۲۱۷۷۱۹۸۴۵۲

۰۲۱۷۷۸۹۳۷۳۲

۰۹۰۲۲۸۴۸۴۵۲

نارمک، بزرگراه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، خیابان آیت‌الله جلالی خمینی (آیت شمالی سابق)، پلاک ۸۵۶، ساختمان نارستان، طبقه ۲

نقشه گوگل

مسیریاب بلد

برگشت به بالا
برگشت به بالا

کلیه حقوق محفوظ است (۱۳۸۴-۱۴۰۳) - وبسایت رسمی آموزشگاه موسیقی الهام، بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران - آموزشگاه موسیقی الهام با بیش از پانزده سال تجربه، به عنوان بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران با همکاری مجرب‌ترین اساتید موسیقی کشور در حال خدمت رسانی به هزاران هنرجو از سراسر تهران می باشد. تمرکز آموزشگاه موسیقی الهام بر آموزش موسیقی کودکان باعث شده است که این آموزشگاه به عنوان یکی از برترین آموزشگاه‌های موسیقی مخصوص کودکان در سطح کشور مطرح شود.

  • اساتید
  • موسیقی کودک
  • سازهای جهانی
  • موسیقی سنتی ایرانی
  • آواز و صداسازی
  • درباره الهام موزیک
    • درباره ما
    • تماس با ما
  • منابع و رسانه
    • بلاگ
    • رویدادها و کنسرت‌ها
    • منابع و رسانه