پیانو از جمله ساز هایی است که تاریخچه جالبی دارد.البته این تاریخچه به نحوه ورود به کشور و استفاده از آن می باشد که در مطالب پیشین به آن اشاره شد.اما یکی از نکات جالب در مورد این ساز این است که اولین بانوی نوازنده آن یک شاهزاده بود که در دوارن خودش کاری بس جالب به شمار می آمد.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با نخستین پیانیست زن ایرانی آشنا شوید.
عصمتالدوله نخستین پیانیست زن ایرانی
عصمت الدوله متولد سال ۱۲۳۴ در تهران و منطقه تجریش، دختر ناصرالدین شاه بود که مادرش تاج الدوله دومین زن عقدی ناصرالدین شاه و دختر سیف الله میرزا پسر فتحعلی شاه بود .
در حرمسرای شاهی بودند زنانی بودند که تمام وقتشان صرف خورد و خوراک و خواب و خوشگذرانی نمیشد. نام عصمتالدوله دختر پنجم ناصرالدین شاه را باید در زمره این گروه از نسوان کاخ گلستان قرار داد.
عصمتالدوله نخستین زن دوره قاجار است که از او بهطور رسمی ۲کتاب با نامهای وقایع الزمان و یادداشتهایی از زندگی ناصرالدین شاه باقی مانده است.
عصمتالدوله از معیرالممالک صاحب چهار فرزند شد:
عصمتالملوک معیری، همسر میرزا حسن مستوفیالممالک
دوستعلی معیری
فخرالتاج معیری
دوستمحمدخان اعتصامالدوله
فراگیری پیانو
محمدصادق سرورالملک پس از آنکه بر چندوچون پیانو کم و بیش اشرافی پیدا کرد آموختههایش را در اختیارعصمتالدوله دختر شاه قرار دارد و به او پیانو نواختن آموخت. عمصتالدوله نیز که به موسیقی علاقمند شده بود از این اتفاق استقبال کرد و کمی بعد پشت پیانوی داخل تالار نشست و آن را نواخت و مورد تشویق قرار گرفت و با انگیزه بیشتر به فعالیتش در آن زمینه ادامه داد.
فاطمه خانم عصمت الدوله اولین زن پیانیست ایرانی است که نواختن پیانو را یاد گرفت . البته عصمتالدوله در آن زمان نمیدانست که در آینده او را اولین زن پیانیست ایران خواهند دانست و نامش در لیست اولینها ثبت خواهد شد.