قشنگ کامکار که عضوی از گروه کامکار ها می باشد، نخستین زنی است که پس از انقلاب اسلامی روی صحنه رفت و به صورت صحنهای موسیقی اجرا کرد.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با قشنگ کامکار بیشتر آشنا شوید.
بیوگرافی قشنگ کامکار
قشنگ کامکار در ۲۵ بهمن ماه سال ۱۳۳۲ و در شهر سنندج متولد شد. وی نوازندهٔ سه تار و ویلن و از اعضای گروه کامکارها است. او از ابتدای شکلگیری گروه کامکارها به عضویت این گروه درآمده و در اولین کنسرتشان (۱۳۴۴) خوانندهی گروه بوده است.
فعالیت هنری
قشنگ در سنین خردسالی فراگیری ویلن را نزد پدرش استاد حسن کامکار آغاز کرد و در همان سال ها با مهارت، قطعات استــاد صبـا را می نواخت. قشنگ در گروه موسیقی پدر، علاوه بر نوازندگی ویلن به خوانندگی هم مشغول شد.
وی از طریق رادیو و شنیدن نوازندگی استاد احمد عبادی ، در سنندج، با ساز سهتار آشنا شد و در سن ۱۴ سالگی پس از سفر به تهران نزد چند تن از اساتید موسیقی، از جمله سعید هرمزی، محمد رضا لطفی و حسین علیزاده به یادگیری ساز سهتار پرداخت .
گروه موسیقی کامکارها در سال ۱۳۴۴ برای نخستین بار در سنندج، به عنوان گروهی خانوادگی به سرپرستی حسن کامکار (ویلن) و عضویت هوشنگ (آکاردئون)، بیژن (خواننده)، پشنگ (سنتور)، قشنگ (خواننده و ویلن) و ارژنگ (تمبک) تشکیل شد و برنامههای متعددی را در باشگاه افسران، مدارس و تالارهای شهر سنندج اجرا کرد. کامکارها اوّلین تمرینات خود را شبها در کنار حوض کوچک حیاط منزل شان انجام میدادند. با بزرگ شدن فرزندان، به تدریج این گروه موسیقی کاملتر شد.
قشنگ کامکارعلاوه برشرکت در اجراهای گروه کامکاران، به همراه سیما بینا کنسرتهایی ویژه بانوان در خارج از ایران اجرا کردهاست.
ازدواج قشنگ کامکار
هنگامی که محمدرضا لطفی دوران سربازی خود را با سپاه دانش به سنندج رفته بود با خانواده کامکار آشنا شد..به واسطه همین آشنایی ؛ قشنگ کامکار در ۱۷-۱۶ سالگی با محمدرضا لطفی ازدواج کرد اما سرانجام، اندیشههای سیاسی لطفی منجر به متارکه این زوج هنری شد.
البته لطفی و قشنگ کامکار در نهایت در سال ۱۳۷۵ از یکدیگر جدا شدند.این جدایی هیچگاه از احترام لطفی نزد کامکارها نکاست و مرگ لطفی کامکارها را در غمی بزرگ فروبرد. امید لطفی (از اعضای گروه کامکارها و نوازندهی تار) نتیجهی ازدواج او با محمدرضا لطفی است.
اجرای صحنه قشنگ کامکار
قشنگ نخستین بانویی است که پس از انقلاب به روی صحنه رفته و در تالار وحدت به همراه گروه کامکارها به اجرای کنسرت پرداخته است. این حضور که پس از یک دوران وقفۀ کوتاه شکل گرفته بود، به صورت نقطۀ عطفی درآمد و تا حدودی مقدمات نقش آفرینی گستردۀ بانوان اهل موسیقی کشور را روی صحنهها پدید آورد.
برخی آثار قشنگ کامکار
از جمله آثاری که قشنگ، به همراه گروه کامکارها، در تولید آنها مشارکت داشته به این آلبومها میتوان اشاره کرد:
مجموعه قطعات کامکارها، ماهی برای سال نو، گل نیشان (۱۳۷۵)، کنسرت موسیقی کردی (اجرای فستیوال لندن و آلمان)، سماع ضربیها (۱۳۸۰)، گلاویژ، گل به دامن، زردی خزان، راز نگاه، در گلستانه (۱۳۶۶)، بر فراز باد، به یاد حافظ و بهاران آبیدر (۱۳۶۳).