دوستداران ساز فلوت حتما با نام مسعود زنگنه آشنایی دارند. این استاد برجسته از همان کودکی به موسیقی علاقمند شد و در ادامه مسیر هنری خود، ساز فلوت را به عنوان ساز تخصصی انتخاب نمود. در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با استاد مسعود زنگنه مجد، بیشتر آشنا شوید.
بیوگرافی استاد مسعود زنگنه مجد
استاد مسعود زنگنه مجد، در سال ۱۳۲۶ در کرمانشاه متولد شد و از همان ایام کودکی علاقه زیادی به موسیقی داشت. زنگنه در سن ۷ سالگی موسیقی را شروع و در سن ۱۳ سالگی مدرس موسیقی شد. با ارکسترهای رادیو همکاری داشت و در سن ۱۷ سالگی اولین آهنگ او با ارکستر گلها با صدای کورس سرهنگ زاده ضبط شد .
فلوت، ساز تخصصی استاد زنگنه مجد
مسعود زنگنه از محضر بسیاری از بزرگان موسیقی بهره ها برد.ایشان در تهران در سال ۱۳۴۹ از تعلیمات مرحوم استاد حسن رادمرد که از مدرسین موسیقی در دانشکده موسیقی تهران بود استفاده کرد و نحوه تنظیم ارکستر و آهنگسازی را از محضر ایشان بخوبی یاد گرفت وعلوم هارمونی و ساز شناسی را در خدمت استاد مصطفی کمال پورتراب و همچنین ردیف های موسیقی را از راه کتاب های تالیف موسی معروفی فرا گرفت.ساز تخصصی وی فلوت می باشد و در نواختن اکثر سازها مهارت کافی دارد.
استاد مسعود زنگنه مجد ، فوق لیسانس موسیقی خود را در سال ۱۳۵۰ و در دانشگاه رم ایتالیا اخذ نموده است . وی در مقام موزیسین آثار زیادی را برای چهره هایی همچون : کوروس سرهنگ زاده ، منوچهره طاهر زاده ، شهرام ناظری ، نادر گلچین ، سید جلال محمدیان و … ساخته است و بسیاری از چهره های شاخص موسیقی سنتی از شاگردان ایشان بوده اند .
این چهره ی برجسته ی هنر ؛ لیسانس حسابداری و لیسانس حقوق از دانشگاه تهران دارد و از سال ۱۳۶۳ به عنوان کارشناس دادگستری فعالیت داشت .
نواختن ردیفهای موسیقی ایرانی با فلوت
زنگنه برای اولین بار در کرمانشاه ساز فلوت کلیددار را بهصورت ساز تخصصی انتخاب کرد و ردیفهای موسیقی ایرانی را با این ساز نواخت.
او از جمله اساتیدی بود که موسیقی پاپ را با ساز ایرانی تلفیق کرد. زنگنه مدت ها در تهران و کرمانشاه فعالیت موسیقی داشت و گروه تنبورنوازان کرمانشاه را تشکیل داد که کار آن گروه در سال ۵۸ در تالار رودکی (تالار وحدت تهران) با خوانندگی سید جلال الدین محمدیان با آهنگ باز هوای وطن توانست ساز تنبور را به جماعت هنردوستان و هنرمندان معرفی نماید. حدود ۱۵۰ آهنگ حقانی و مجازی تنبور را ضبط نمود که خوانندگان امروز از آن کارها در گروه تنبور استفاده می کنند .
مسعود زنگنه سالها مدرس موسیقی اداره فرهنگ و هنر کرمانشاه در رشته سنتور، فلوت و آواز و سرپرست ارکستر و آهنگساز رادیو کرمانشاه بود و از سال ۱۳۵۷ به بعد که مرکز حفظ و اشاعه موسیقی در کرمانشاه تاسیس شد، به عنوان مسئول این مرکز فعالیت خود را با جدیت هر چه تمامتر ادامه داد.
وی همزمان با آغاز جنگ تحمیلی آهنگهای محلی و حماسی متعددی را برای روحیه دادن به رزمندگان اسلام ساخت و همه آن آهنگها را با تمام اعضای گروه در حضور رزمندگان و در مناطق جنگی اجرا نمود که سرودهایی مانند “برادر بسیجی”،” از گلوگاه تفنگ” و “باز هوای وطن” از جمله آنها میباشد.
وفات
سرانجام استاد زنگنه که جزو نوازندگان برتر فلوت کشور بود پس از مدتی که با بیماری سرطان دست و پنجه نرم کرد در تاریخ ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ درگذشت .
روحش شاد و یادش گرامی باد