فرهاد بادپا مدرس با تجربه و توانمند آموزشگاه موسیقی الهام است که در زمینه تدریس دف / تنبک / سازهای کوبهای / ریتم فعالیت دارد.در ادامه این بخش از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام می توانید مصاحبه اختصاصی آموزشگاه الهام با فرهاد بادپا ، مدرس این مجموعه را بخوانید.
مصاحبه آموزشگاه الهام با فرهاد بادپا، مدرس دف / تنبک / سازهای کوبهای / ریتم
لطفا یک معرفی مختصر از خودتون برای ما داشته باشید.
- فرهاد بادپا، نوازنده، مدرس و محقق سازهای تنبک و دف و مدرس ریتم شناسی یا بهتر بگوییم شناخت ریتم به زبان ساده که متد کاملا شخصی است با حدود ۲۵ سال سابقه تدریس در دانشگاه، هنرستان عالی موسیقی، بنیاد رودکی ( تالار وحدت ) و سایر مراکز آموزشی و بعنوان اولین برگزار کننده کارگاههای تخصصی شناخت ریتم ، سازهای دف و تنبک در تهران و شهرستانها.
چرا ساز تنبک رو به عنوان ساز اصلی خودتون انتخاب کردید؟
- تنبک بعنوان مادر سازهای کوبه ای است و بنده توسط اساتید بزرگوار در دهه شصت به این سمت سوق داده شدم و در کنار آن ساز دف که می توان گفت خانواده دیگری از سازهای کوبه ای است را شروع کردم. زیرا شناخت ریتم که جزو اصلی ترین ارکان موسیقی است با این سازها عجین و مانوس شده است و برای این که بتوانیم در نوازندگی به درجات عالی برسیم بهتر است شناخت و درک بالایی از ریتم داشته باشیم.
فکر می کنید انتخاب موسیقی چه تاثیری در زندگی شما داشته؟
- موسیقی جزو لاینفک زندگی تک تک انسانهاست. موسیقی بعنوان یک فن و تخصص هنری، توانسته در این دنیای پر از هیاهو و آشوب بعنوان یک نجات گر و مسکن قوی عمل کند . وقتی وارد عرصه موسیقی می شویم بهتر و بیشتر با زیباییها و آفریده های خداوند آشنا می شویم . فراگیری این هنر به معنای واقعی بعنوان یک هنر لوکس می تواند قدرت تمرکز ، تعهد و مسئولیت پذیری ( در صورت داشتن وجدان ) را بالا ببرد نیز میتوان گفت تاثیر بسزایی در هوش و حتی زندگی روزمره مان خواهد داشت.
چند سال هست که در آموزشگاه موسیقی الهام تدریس می کنید؟
- فکر می کنم حدود ۱۲ یا ۱۳ سال است در این آموزشگاه مشغول تدریس هستم و در واقع پایگاه آموزشی شرق تهران بنده، این آموزشگاه است.
از ابتدا به تدریس فکر می کردید؟چرا تدریس رو انتخاب کردید؟
- خیر، من فقط دوست داشتم پای ساز استاد بنشینم و یا با ارکستر همراهی کنم . اما به پیشنهاد یکی از بزرگان و اساتید خودم، کمانچه نواز برجسته و شیرین نواز ،استاد کامران داروغه (روحشان شاد) به سمت تدریس روی آوردم و واقعا عاشقانه تدریس را دوست دارم.
در مدت زمان تدریستون خاطره جالب یا آموزنده ای دارید که برامون بگید؟
- خاطره که بسیار است. شاید هر جلسه تدریس خاطره ساز بوده باشد. اما روزی یکی از شاگردانم به من گفت: استاد خیلی دوست دارم مثلا مثل فلانی ساز بزنم .هر روز مادرم به من می گوید : پیش استاد که یاد گرفتی سعی کن در نوازندگی به توانمندی فلانی برسی . جالب آن که اصلا نمی دانستند آن شخص که کلی از ایشان تعریف و تمجید می کنند از شاگردان قدیمی خودم بوده است . من هم اول چیزی نگفتم . یک روز گفتم حتما در مورد نوازندگان و مدرسین تحقیق کنید و سابقه آنها را در بیاورید…جلسه بعد این هنرجو بهمراه مادر محترمشان ، خوشحال و با یک جعبه شیرینی به کلاس آمدند که چرا شما به ما نگفتید که فلانی هنرجوی خودتان بوده است . من هم گفتم: قشنگی موضوع به آن است که خودتان بررسی کنید.
چه ویژگی آموزشگاه موسیقی الهام باعث شد این آموزشگاه رو برای تدریس انتخاب کنید؟
- آموزشگاه موسیقی الهام با توجه به موقعیت و دسترسی مناسب ، ارتباط دوستانه و صمیمی در فضای آموزشگاه، بهره مندی از مدرسین و اساتید کاربلد و خبره و پایبندی به اصول حرفه ای آموزشی ، محیطی آرام را بوجود آورده که نه تنها مدرسین بلکه هنرجویان با تمامی سلایق را به خود جذب می کند .برای بنده نیز افتخاری است که با دوستان عزیز همکاری می کنم.
چه پیشنهادی برای افرادی که به تازگی می خوان موسیقی رو شروع کنن دارید؟
- پیشنهاد می کنم در وهله اول هنرجویان عزیز در خصوص آموزشگاه و مدرسین سازی که تمایل به فراگیری آن دارند ، بررسی و تحقیق کافی انجام دهند . متاسفانه خیلی از مجموعه های اموزشی استانداردهای آموزشی را رعایت نمی کنند ، تعدادی از مدرسین با شواف کردن بخصوص در فضاهای مجازی مسیر هنر جویان را منحرف می کنند . خانواده ها و هنرجویان فراموش نکنند برای فراگیری یک ساز ، نوازنده خوب نمی خواهند بلکه مدرس خوب و کار بلد نیاز دارند. یک مدرس خوب یعنی دارا بودن مجموعه ای از ویژگیهایی نظیر : داشتن سواد موسیقی، آگاهی به فن بیان و قدرت انتقال مفاهیم ، درک شرایط روز جامعه و …
- یک مدرس باید تا حدودی جامعه شناسی و روانشناسی بداند ، اگر در این راه ، هنرجویان انتخاب درست را انجام دهند ، به حتم آینده درخشانی پیش روی آنهاست.
ممنون از شما استاد عزیز که وقتتون رو در اختیار ما قرار دادید.