وقتی صحبت از موسیقی ملی ایران یا موسیقی دستگاهی ایران میشود، بدون شک پای ساز تار در میان است . تار از سازهای زهی و ایرانی است که با مضراب نواخته میشود.در ادامه این بخش از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با این ساز مجبوب و سنتی بیشتر آشنا شوید.
معرفی ساز تار
تار در ایران و برخی مناطق دیگرخاورمیانه مانند تاجیکستان ؛ جمهوری آذربایجان ؛ ارمنستان ؛گرجستان و دیگر نواحی نزدیک قفقاز برای نواختن موسیقی سنتی این کشورها و بخشها رایج است.
واژه تار در فارسی به معنی رشته است. در گذشته تار ایرانی پنج سیم (یا پنج تار) داشت که غلامحسین درویش ملقب به درویش خان سیم ششمی را به آن افزود که همچنان به کار میرود.

تاریخچه تار
همانطور که گفته شد تار در لغت ایرانی به معنی زه، سیم و از لحاظ سازشناسی از گروه سازهای زهی مضرابی است. بنابر روایتی تار از زمان فارابی (حدود سال ۲۶۰ هجری تا سال ۳۳۹ هجری) موسیقیدان معروف ایرانی وجود داشته و بعد از وی توسط صفی الدین ارموی و دیگران به سمت کمال پیش رفتهاست.
بر این اساس نمونه سلف تار مربوط به عهد صفوی (سال ۱۰۸۰ هجری) در تصویری مربوط به نقاشیهای کاخ هشت بهشت اصفهان مشاهده میشود. دو تصویر که یکی در سال ۱۷۷۵ میلادی و دیگری در سال ۱۷۹۰ میلادی در شیراز از تار نقاشی شدهاست نشان میدهد نواختن این ساز در دورهٔ زندیه در شیراز متداول و مرسوم بودهاست.
کلاس تار
اگر شما هم به سازهای سنتی علاقمند باشید، نواختن تار برای شما بسیار دلنشین خواهد بود.اگرچه برای آنکه نوای دلنشینی از تار به گوش برسد، نیاز به مهارت دارد. ما در آموزشگاه موسیقی الهام به عنوان بزرگترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و با حضور اساتیدی با تجربه و به نام مانند استاد زاهدی پور نواختن دلنشین ساز تار را به شما آموزش خواهیم داد.