یکی از اولین نکاتی که درامرها باید یاد بگیرند، نحوه نشستن پشت درام است. اگر حالت بدنتان هنگام نواختن درام صحیح باشد، میتوانید با تسلط و تکنیک بسیار بهتری بنوازید. اگر طرز نشتن شما اشتباه باشد نیز به مهارت نوازندگی و سلامت جسمیتان خدشه وارد میکنید. در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام به شما آموزش میدهیم چطور پشت این ساز کوبهای جذاب بنشینید.
1. ارتفاع صندلی را تنظیم کنید
برای نشستن پشت درام، قبل از هر کاری باید ارتفاع صندلیتان را تنظیم کنید. ارتفاع صندلی برای هر فردی متناسب با قدش متفاوت است؛ اما زاویه زانوهایتان باید بین ۹۰ تا ۱۱۰ درجه باشد. به علاوه رانهای پا باید با زمین موازی باشند؛ پاشنههای پا نیز باید در راستای زانوها قرار بگیرند. فاصله صندلی با طبلها و سنجها نیز مهم است؛ زیرا باید بتوانید به راحتی و بدون حرکت زیاد تنه، به آنها برسید. حتما هنگام تنظیم ارتفاع صندلی، مقابل کیت درام بشینید و پاهایتان را روی پدالهای کیت بگذارید تا بتوانید دقیق ارتفاع را تنظیم کنید.
2. پشتتان را صاف کنید
بسیاری از درامرها برای این که نحوه نشستن پشت درام را رعایت کنند، به طرز افراطی کمرشان را صاف میکنند؛ در حالی که این درست نیست. نحوه درست نشستن پشت درام، از لگن شروع میشود. نوازنده باید لگنش را به سمت جلو بچرخاند تا قسمت پشتی بدنش به عقب هل داده شود و انحنای طبیعی در ستون فقراتش ایجاد شود. این یک حالت نشستن صاف، راحت و طبیعی است که حفظ کردن آن هنگام تمرین بسیار راحتتر است. با نشستن صحیح پشت درام، قابلیت چرخش بالاتنهتان افزایش مییابد و احتمال آسیب کمرتان کم میشود.
3. دستهایتان را در حالت صحیح نگه دارید
هنگام نواختن درام باید تمام اجزای دست از جمله بازوها، آرنج و مچ دستتان را شل و بدون تنش نگه دارید. باید مچ دستهایتان را به راحتی حرکت دهید تا بازوهایتان نیز همراه با مچها حرکت کنند. آرنجها هم باید در کنار بالاتنه شل و با زاویه قائم ۹۰ تا ۱۱۰ درجه خم شوند و نباید به سمت بالا یا به سمت خارج از بالاتنه بلند شوند. به علاوه پشت دستهایتان باید موازی با زمین و انگشت وسطتان صاف باشد. با رعایت این نکات میتوانید بیشترین تسلط را روی دستهایتان داشته باشید.