سنتور از جمله ساز هایی است که برای نواختن ان نیازمند مضراب هستیم.اگر مضراب به درستی در دست قرار نگیرد نه دستان احساس راحتی خواهند داشت و نه سنتور به زیبایی نواخته خواهد شد.بنابراین نحوه گرفتن صحیح مضراب سنتور بسیار مهم است، به همین دلیل در این بخش از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام به این موضوع پرداخته ایم.لطفا تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
نحوه گرفتن صحیح مضراب سنتور
در هنگام در اختیار گرفتن مضراب سنتور بهاین نکات دقت فرمائید:
– مضراب روی بند نخستین انگشت و تا حدودی نزدیک به سر انگشتان قرار میگیرد.
– انگشت اشاره در حلقهی مضراب و سه انگشت؛ کوچک، انگشتری و وسطی زیر دم مضراب و انگشت شست روی دم مضراب در حدود حلقهی مضراب قرار میگیرد.
– بایستی دقت داشت که انگشت اشاره میبایست چسبیده به حلقهی مضراب قرار بگیرد و بین حلقه آویزان نباشد و سه انگشت دیگر زیر دم مضراب و به هم چسبیده باشد تا دم مضراب بهاین سه انگشت تکیه دهد و ثابت بماند.
– انگشت شست میبایست دقیقاً در مکان مشخص خویش قرار بگیرد و حتی یک میلی متر هم جا به جا نباشد.
– انگشت شست بایستی به گونهای روی دم مضراب قرار بگیرد که مضراب را ثابت نگه دارد و با تکان انگشتان زیر دم مضراب تکان نخورد.
– چنانچه مضراب از حیطهی انگشتان زیر دم مضراب به حرکت در آید، اشتباه است.
– مضراب قطعاً میبایست از منطقهی مچ دست تکان بخورد.
– در صورتیکه مضراب از بند نخستین انگشت دور و به بند دوم انگشت نزدیک شود، ممکن است به جای مچ، انگشتان تکان بخوردند که هنگام اجرای قطعات با مترونوم بالا با خلل مواجه گردیده و در دست گرفتن مضراب سخت میگردد و امکان دارد هنگام اجرا مضراب از دست رها شود.
نحوهی نگهداری از مضراب سنتور:
بهتر است مضراب را در جعبه ی مخصوص خود نگهداری کنید و توجه داشته باشید که ساق مضراب بسیار باریک است و برای جلوگیری از تاب برداشتن آن بهتر است یک عدد رطوبت گیر در داخل جعبه داشته باشید زیرا رطوبت باعث تاب برداشتن مضراب خواهد شد. بیش از یک جفت مضراب درون جعبه قرار ندهید.
همچنین هیچ چیزی حتی یک برگه کاغذ هم روی مضراب قرار ندهید و مضراب را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید و هنگام جابه جایی سنتور مضراب را هم درون جعبه اش قرار داده و با ان جابه جا کنید. سعی کنید مضراب ها را وقتی درون جعبه می گذارید، در جعبه را با شدت نبندید که باعث آسیب رساندن به مضراب ها شوید.