فرهاد مهراد معروف به فرهاد یکی از نام های ماندگار در موسیقی ایران می باشد که در زمنیه هایی چون خوانندگی ؛ آهنگسازی و نوازندگی پاپ راک اند رول فعالیت داشت. در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با فرهاد مهراد بیشتر آشنا شوید.
بیوگرافی فرهاد
فرهاد مهراد در ۲۹ دیماه سال ۱۳۲۲ در تهران متولد شد. پدرش رضا مهراد، کاردار ایران در کشورهای عربی بود. فرهاد تا ۸ سالگی که به همراه خانواده به تهران بازگشت در عراق زندگی میکرد.
برادر بزرگ فرهاد ویولن مینواخت. یکی از دوستان برادرش متوجه علاقهٔ فرهاد به موسیقی میشود و از خانواده فرهاد میخواهد که سازی برای او تهیه کنند. فرهاد از همان سنین کودکی متفاوت از همسالان خود بود.
پس از اثبات این علاقه، خانوادهای برای او یک ویلنسل تهیه کردند، ولی عمر تمرینات ویولنسل از ۳ جلسه فراتر نرفت و پس از آن خانواده ساز او را میشکنند.
همکاری با گروه ارمنی
بعد از ترک تحصیل در کلاس یازدهم با یک گروه نوازندهٔ ارمنی آشنا میشود و با استفاده از سازهای آنان به صورت تجربی نواختن را میآموزد و مدتی بعد به عنوان نوازندهٔ گیتاردرهمان گروه شروع به فعالیت میکند. فرهاد دو سال نیزبه انگلستان رفت ودرآنجا با موسیقی پاپ آن سالهای انگلستان آشنا شد.
فرهاد پس از بازگشت به ایران اولین اجرای موسیقی خود را در هتل ریمبو در خیابان ایرانشهر تهران اجرا کرد. سپس به اجرای برنامه در رستوران کوچینی ادامه داد. در این دوران به خواندن آوازهایی از گروههای معروف موسیقی آن زمان از جمله بیتلها، الویس پریسلی، و ری چارلز میپرداخت. در همین دوره ترانهٔ «اگه یه جو شانس داشتیم» را برای دوبلهٔ فیلم بانوی زیبای من خواند که در فیلم استفاده شد.
انتشار نخستین آلبوم راک اند رول انگلیسی ایران
وی از خوانندگان صاحب نام راک ایرانی بود که نخستین آلبوم راک اند رول انگلیسی ایران را منتشر کرد.وی دو قطعه در سبک متال هم ساخت(بدون منبع رسمی) امّا هرگز پخش نشد.
آنچه که او را از دیگر خوانندگان هم نسلش متمایز میکرد، خواندن ترانههای اجتماعی است که در آثار موسیقی او متبلور شدهاست. این عنصر در مضامین تمامی ترانههای او کاملاً به چشم میخورد. همچنین او را به عنوان یکی از اولین خوانندگان سیاسی ایران نیز میشناسند..
در ۱۳۴۸ فرهاد برای ترانهٔ «مرد تنها» (با آهنگ اسفندیار منفردزاده و شعر شهیار قنبری) در فیلم رضا موتوری (به کارگردانی مسعود کیمیایی ) آواز خواند. این ترانه در سال ۱۳۴۹ هم زمان با اکران فیلم به شکل صفحهٔ موسیقی منتشر شد.
او در زمستان ۱۳۵۷ ترانه انقلابی وحدت معروف به محمد را خواند اما پس از انقلاب تا سال ۱۳۷۲ از ادامهٔ کار منع شد.
پس از انقلاب در ۱۳۶۹ آلبوم خواب در بیداری را منتشر کرد که چند ترانهٔ فارسی و چند ترانهٔ انگلیسی داشت. در این نوار فرهاد پیانو هم مینواخت و بعضی از آهنگها را هم خود ساخته بود.
در ۱۳۷۴ نیز اولین کنسرت بعد از انقلابش را در کلن اجرا کرد.
وفات
پس از انتشار آلبوم «برف»، فرهاد درصدد تهیه آلبومی با نام «آمین» بود که ترانههایی از کشورها و زبانهای مختلف را در بر میگرفت. اما از مهرماه ۱۳۷۹ بیماری او جدی شد. فرهاد به بیماری هپاتیت سی مبتلا بود و در نتیجهٔ عوارض کبدی ناشی از آن در خرداد ۱۳۸۱ برای درمان به لیل در فرانسه رفت و در ۹ شهریور همان سال پس از مدتی اغما در بیمارستان، در سن ۵۹ سالگی درگذشت و در ۱۳ شهریور در گورستان تیه در پاریس دفن شد. پس از درگذشت فرهاد، مجموعه آثار او از سوی موسسه نشر موسیقی نیداود و فیلم مستندی از او منتشر شد.