تنبک که با نامهای تمبک، دمبک، دندونک و ضرب هم شناخته میشود، یک طبل جامیشکل و جزو سازهای مهم موسیقی ایرانی است. این ساز به دلیل خاصیت ریتمیک، یک ساز پرانرژی و هیجانانگیز است که طرفداران زیادی دارد. اگر شما هم به یادگیری تنبک علاقهمند شدهاید، پیشنهاد میکنیم قبل از هر اقدامی نکاتی که در ادامه بیان شده است را مطالعه کنید. در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام به برخی از پرتکرارترین سوالات درباره آموزش تمبک پاسخ دادهایم.
آیا یادگیری تنبک سخت است؟
این سوال پاسخ مشخصی ندارد؛ زیرا افراد بر اساس ویژگیهای شخصیشان، متفاوت یاد میگیرند. در مورد تنبک نیز این موضوع صدق میکند؛ اما خوشبختانه در ساز تنبک به دلیل خاصیت ریتم، زودتر میتوانید نتایج ابتدایی را ببینید و اجراهای کوچکی داشته باشید.
یادگیری تنبک چقدر طول میکشد؟
مدت زمان یادگیری تنبک به میزان تمرین خودتان و روش آموزش استادتان بستگی دارد؛ اما میتوان یک میانگین زمانی استاندارد را برای این فرآیند در نظر گرفت.
به طور کلی برای این در تنبک به سطح مقدماتی برسید به یک الی دو سال زمان نیاز دارید. برای رسیدن به سطح متوسط تا پیشرفته و اجراهای گروهنوازی نیز باید سه الی چهار سال زمان بگذارید.
آموزش تنبک برای کودکان چگونه است؟
کودکان هم میتوانند مانند هنرجویان بزرگسال به راحتی یادگیری تنبک را آغاز کنند؛ چرا که تنبکهای سایز کوچک مخصوص کودکان ساخته میشوند. تنها نکتهای که باید رعایت شود این است که کودکان را با تمرینهای طولانیمدت خسته نکنید؛ در مقابل دفعات تمرین آنها را افزایش دهید.
برای یادگیری تنبک چه روشهایی وجود دارد؟
یادگیری تمبک روشهای مختلفی دارد برای مثال میتوانیم به متد آقای تهرانی، آقای افتتاح، آقای رجبی، آقای اسماعیلی و آقای اخوان آشاره کنیم.
یادگیری تنبک بدون استاد هم ممکن است؟
همه سازها قابلیت این را دارند که تلاش کنید آنها را به صورت خودآموز فرا بگیرید؛ ولی یادگیری تنبک بدون استاد، سرعت پیشرفت شما را کاهش میدهد. به علاوه چون استادی نیست که ایرادات کوچک یا بزرگ شما را گوشزد کند، ممکن است در طول زمان در نوازندگیتان دچار اشتباهات بزرگتر شوید.
تنبک خوب چه ویژگیهایی دارد؟
مهمترین ویژگی یک تنبک خوب این است که چوبش یکتکه، بدون ترک و بدون گره باشد. تنبکهایی از چند تکه چوب ساخته شدهاند، در پوستاندازی مجدد دچار مشکل میشوند.
چطور سرعت یادگیری تنبک را افزایش دهیم؟
اگر میخواهید هرچه سریعتر شاهد پیشرفت خود در تنبکنوازی باشید، دو کار را به طور پیوسته انجام دهید. اول؛ تمرینات وزنخوانی را در برنامه خود بگنجانید. دوم؛ به تکنوزایها یا گروهنوازیهای دف و تنبک زیاد گوش دهید.
6 پاسخ
به نکات خوبی اشاره کردید
ممنون از همراهیتون 🌸
بسیار به یادگیری این ساز علاقه دارم ممنون از راهنمای کاملتون
با آرزوی موفقیت شما ممنون 🙏🏻🌸
ممنون واقعا مفید بود
باعث افتخار ماست ممنون از همراهیتون 💚