همه ساز ها نیارمند نگه داری و رسیدگی هستند تا کیفیت آن ها حفظ شده و در تولید صدا دچار مشکل نشوند.اگرچه ساز هایی مانند گیتار ، ویلون ، سنتور و… به طور مشخص و به دلیل اجزای آن همیشه رسیدگی می شوند، اما از تنبک هم نباید غافل شد.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با نکات مربوط به نگهداری پوست تنبک بیشتر آشنا شوید.
نکات مربوط به نگهداری پوست تنبک
این ساز پوستی، از نظر سازشناسی جزء طبلهای جامشکل محسوب میشود که از این خانواده میتوان به سازهای مشابه مانند داربوکا در کشورهای عربی و ترکیه و همچنین زیربغلی در افغانستان اشاره کرد.ساختمان ساز تمبک از قسمت های دهانه کوچک ، نفیر ، بدنه ، دهانه بزرگ و پوست تشکیل شده است. یکی از نکات مهم که باید به ان توجه داشته باشید این است که پوست تنبک معمولا اگر در هوایی با رطوبت زیاد قرار بگیرد شل می شود و صدای اصلی خود را از دست می دهد.
صدای تنبک در این حالت که شل شده و رطوبت گرفته صدایی بم مانند و تالاپ تالاپ مانند به خود می گیرد که نه از لحاظ صدایی جذاب و شنیدنی است و نه این که به راحتی می توانیم روی چنین تنبکی به خاطر صدای آن و شل بودن پوست آن تمرین کنیم .
نگهداری پوست تنبک
نکات مربوط به نگهداری پوست تنبکاز کاور مخصوص برای نگهداری تنبک استفاده کنید
برای این که با این مشکل بر نخورید در ابتدا بهتر است که تنبک را در کاور قرار داده و تا وقتی که برای تمرین تنبک یا اجرا نمیخواهید از تنبک استفاده کنید تنبک را از کاور خود بیرون نیاورید
بهتر است زمان هایی را که تمرین ندارید و از تنبک خود استفاده نمیکنید تنبک را در کاور خود گذاشته و در هوای آزاد قرار ندهید و فقط در صورتی تنبک را بیرون آورید که میخواهید تمرین داشته باشید.
کاور تنبک در مرحله ای اول برای حمل و نقل ساز تنبک بسیار موثر است و در صورتی که تنبک ما کاور داشته باشد حمل و نقل آن بسیار ساده تر و راحت تر خواهد بود.