پرویز مشکاتیان در حوزه سنتور تخصص داشت و یکی از آهنگسازان به نام کشورمان می باشد که با خواننده های بزرگ کشور همکاری داشته است.در این بخش از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با استاد مشکاتیان بیشتر آشنا شوید.
بیوگرافی استاد پرویز مشکاتیان
پرویز مشکاتیان در روز ۲۴ اردیبهشت ۱۳۳۴ متولد شد. ویسابقه همکاری با محمدرضا شجریان، هوشنگ ابتهاج، شهرام ناظری و محمدرضا لطفی را در کارنامه هنری خود دارد .
استاد مشکاتیان ،مقدمات موسیقی را از شش سالگی نزد پدرش، حسن مشکاتیان، که استاد سنتورنوازی و آشنا با ویولن و سه تار بود، آموخت و نخستین کنسرت خود را در سن هشت سالگی در مراسم گردهمایی دانش آموزان در مدرسهی “امیر معزی” نیشابور ارائه داد.
وی آموختن موسیقی را در طول تحصیل در زادگاهش، نیشابور پی گرفت و تا پایان دورهی متوسطه همچنان در پیشگاه پدر به فراگیری و تمرین مشغول بود.
پس از آن مشکاتیان در جشنوارهی موسیقی که در اردوگاه رامسر برگزار میشد به دفعات شرکت کرد و در تمامی آنها مقامهای ممتاز را به دست آورد.
تحصیلات
پرویز مشکاتیان سال (۱۳۵۳) در دانشکدهی “هنرهای زیبا” دانشگاه “تهران” قبول شد و همزمان به آموزش ردیف میرزا عبدالله نزد نورعلیخان برومند و ردیف موسیقی سنتی نزد دکتر داریوش صفوت پرداخت.
وی همزمان با آموزش ردیف، مبانی موسیقی و موسیقی ایرانی را نزد اساتیدی چون دکتر محمدتقی مسعودیه، عبدالله خان دوامی، سعید هرمزی و یوسف فروتن ادامه داد.
مشکاتیان از سال (۱۳۵۴) همکاری خود را با مرکز حفظ و اشاعهی موسیقی به عنوان مدرس و نوازندهی سنتور و سرپرست گروه زیر نظر دکتر داریوش صفوت ادامه داد و در کنار آن به اجرای کنسرتهای متعدد با خوانندگانی چون پریسا (فاطمه واعظی) و هنگامه اخوان پرداخت .
تشکیل گروه عارف
استاد مشکاتیان در سال ۱۳۵۶ گروه عارف را تشکیل داد. وی در آزمون موسیقی باربد که به ابتکار استاد نورعلی برومند برگزار میگردید، به همراه پشنگ کامکار مقام نخست در رشتهٔ سنتور و همراه با داریوش طلایی، مقام ممتاز در ردیف نوازی را به دست آورد.
مشکاتیان از سال ۱۳۵۶ همکاری با رادیو را زیر نظر هوشنگ ابتهاج آغاز کرد ولی پس از واقعه ۱۷شهریور ۱۳۵۷ از رادیو استعفا داد و مؤسسه چاووش را با همکاری هنرمندان گروه عارف و شیدا تشکیل داد.
سپس با همکاری شهرام ناظری، تصنیف «مرا عاشق» را بر روی شعر مولانا ساخت. از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۶۷ با محمدرضا شجریان همکاری داشت .
حاصل آن آلبومهای «سر عشق» (درماهور)، «بیداد» (دستگاه همایون)، «بر آستان جانان» (در شور و بیات ترک)، «نوا» (مرکبخوانی در دستگاه نوا) ، «دستان» (در دستگاه چهارگاه) و نیز اجرای کنسرتهای برون مرزی به همراه شجریان در کشورهای اروپایی بود که تا سال (۱۳۶۶) به طول انجامید.
بیوگرافی استاد مشکاتیاناز سال (۱۳۶۷) مشکاتیان همکاری خود با خوانندگان دیگری نظیر؛ علی جهاندار، ایرج بسطامی، علیرضا افتخاری، حمیدرضا نوربخش، علی رستمیان و شهرام ناظری را نیز در دستور کار خود قرار میدهد.
مشکاتیان از سال (۱۳۷۶) اجراهای صحنهای و انتشار آلبوم را متوقف کرد و تا تابستان سال (۱۳۸۴) کنسرتی در کشور اجرا نکرد.
در تابستان (۱۳۸۴) وی به فکر تجدید ساختار گروه “عارف و شیدا” برآمد که حاصل آن اجرای کنسرتی در تالار کشور با صدای شهرام ناظری بود.
مشکاتیان علاوه بر ساز سنتور که ساز تخصصی وی بود، با سهتار هم آشنایی کافی داشته و همنوازی سهتار در آلبوم «سر عشق» را خود وی انجام دادهاست.
پرویز مشکاتیان، مقام نخست فستیوال موسیقی روح زمین در لندن، را در کارنامه دارد.
وفات
استاد مشکاتیان در شهریور سال ۱۳۸۸ دیده از جهان فرو بست اما یادگارهای استد جاودان خواهند ماند.