آشنایی با پیک گیتار
برای افرادی که به تازگی به نواختن گیتار علاقمند شده اند،شاید واژه پیک ناآشنا باشد اما آشنایی با پیک گیتار شاید اولین قدم در نواختن گیتار به شمار بیاید.در واقع پیک گیتار نوعی زخمه است که برای نوازندگی گیتار طراحی شده است. پیک گیتار با گذشت زمان در جنس های مختلفی تولید و توزیع شد. پیک از جنسهای گوناگونی چون پلاستیک، رزین، فلز، شیشه، پولک لاکپشت، چوب، نمد یا سنگ تهیه شدهاست.
پیک گیتار را همچنین میتوان بر اساس ضخامتی که دارد دستهبندی کرد و از این لحاظ مدلهای گوناگون پیک با ضخامتهای گوناگون وجود دارند که هریک بنابه ضخامت و میزان انعطافی که دارند برای کاربردی خاص استفاده میشوند. پیکهایی که ضخامت کمتری دارند، انعطاف بیشتری دارند و معمولاً برای نوازندگی سولو توسط نوازندگان گیتار لید استفاده میشود. البته هیچ قطعیت در این زمینه وجود ندارد و معمولاً این نوازندگان هستند که پیک خود را انتخاب میکنند.
پیک شماره ۳۵۱
پیک ها دارای دسته بندی و شماره گذاری نیز بودند،پیک شماره ۳۵۱ شناختهترین و محبوبترین آنها بود و همچنین ۳۴۶ که شبیه یک مثلث متساویالاضلاع است و امروز بیشتر نوازندگان گیتار باس از آن استفاده میکنند، یا پیک شماره ۳۵۸ که پیک نسبتا کوچکی است که معمولاً نوازندگان گیتار سبک جاز از آن استفاده میکنند.
همچنین شرکت دیاندریاس پیکز اولین شرکت سازنده پیک گیتار بود که برای مشتریان پیکهای ویژه مخصوص به خودشان را تولید کرد. آنها با چاپ نام و نشان آن نوازنده یا گروه بر روی پیک گیتار، پیکی ویژه آن نوازنده را تولید میکردند که اصطلاحا بدان “کاستم پیک” گفته میشود. اولین مشتری آنها برای این گونه پیکها، نیک لوکاس در اوایل دههٔ ۳۰ میلادی بود.
کدام پیک را بخریم؟
۱-پیکهای باریک در گرفتن آکورد به شما کمک خواهند کرد. این پیکها مقاومت کمتری در برابر سیم نشان میدهند و به آسانی از روی سیمها عبور میکنند. هرچند پیکهای سبک معمولا به سادگی نیز خم میشوند و به همین دلیل برای اجرای سولوهای سریع (از جمله شردینگ) مناسب نیستند. هرچند این قانون همواره صادق نیست و بعضی نوزاندگان سولوی بزرگ (از جمله پاول گیلبرت) از پیکهایی بسیار باریک استفاده میکنند.
۲-پیکهای متوسط و سنگین (ضخیم) برای اجرای نوتهای تکی، پینچ هارمونیک و لغزاندن پیکها بر روی سیم (پیک اسلایدینگ) مناسب هستند. این پیکها سختتر خم میشوند و در سرعت اجرای بالا همواره آماده خواهند بود. همچنین پیکهای سنگینتر صدای بلندتری دارند که به شنیدهشدن گیتار لید در همهمهی گروههای موسیقی کمک میکند.
۳-پیکهای نایلونی عمر بیشتری از نمونههای پلاستیکی خواهند داشت. بعضی از پیکهای پلاستیکی به سادگی میشکنند. اما پیکهای نایلونی مقاومت بالاتری دارند.
۴-پیکها در سایزها و شکلهای مختلف عرضه میشوند. برخی از آنها نیز دارای فناوری گریپ هستند که پیک را در دست شما ثابت نگه میدارد. بهتر است مدلهای مختلف را امتحان کنید.
۵-در تغییر پیک گیتار شجاع باشید و با آزمون و خطا به بهترین گزینه دست یابید.
نحوه صحیح گرفتن پیک
پیک گیتار رو به راحتی ولی به محکمی بین انگشت اشاره و شصت نگه دارید.توجه داشته باشید که در هنگام گیتار زدن پیک از دست شما خارج نشود.
کلاس گیتار
اگر در منطقه شرق تهران سکونت دارید، آموزشگاه موسیقی الهام به عنوان بهترین آموزشگاه موسیقی منطقه نارمک، افتخار دارد تا با اساتید مجرب و در محیطی حرفه ای نواختن گیتار را به شما بیاموزد.در این آموزشگاه می توانید با طی دوره های مربوطه به رویای خود دست یبافه و نوازنده ای حرفه ای شوید.