هانس زیمر یکی از استعدادهای درخشان موسیقی در هالیوود است که تا کنون برای بیش از ۱۵۰ فیلم موسیقی ساخته است. زیمر افتخارات بسیار زیادی در دنیای موسیقی دارد. او چهار جایزه گرمی، دو گلدن گلوب و دو اسکار برنده شده است؛ همچنین سه بار برای جایزه امی و یک بار برای جایزه تونی نامزد شده است.
یکی دیگر از افتخارات زیمر این است که نامش در فهرست ۱۰۰ نابغه زنده جهان که در مجله دیلی تلگراف منتشر شد، وجود دارد. با توجه به این موارد او یکی از نوابغ موسیقی عصر حاضر است که اگر به موسیقی علاقه دارید، حتما باید او را بشناسید. در این مطلب بیوگرافی کامل این هرمند را ارائه میدهیم. برای مطالعه بیوگرافی سایر بزرگان موسیقی نیز میتوانید به وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام سر بزنید.
کودکی و نوجوانی هانس زیمر
هانس فلوریان زیمر، در ۱۲ سپتامبر ۱۹۵۷ در فرانکورت آلمان متولد شد. مادرش بسیار به موسیقی علاقه داشت و پدرش هم یک مخترع بود. در کمال تاسف پدرش در کودکی فوت کرد؛ به همین دلیل زیمر به موسیقی پناه آورد.
هانس زیمر در کودکی یادگیری پیانو را شروع کرد؛ اما این آموزش رسمی فقط دو هفته به طول انجامید. او کودک خلاقی بود و به چهارچوبهای آموز رسمی علاقهای نداشت؛ بنابراین به صورت خودآموز یادگیری پیانو را ادامه داد. خودش معتقد است کامپیوترها در یادگیری پیانو بسیار به او کمک کردند. در نهایت این تنفر از آموزش رسمی باعث شد او حتی از هشت مدرسه مختلف هم اخراج شود.
هانس زیمر در نوجوانی به لندن رفت. در این دوران بسیار تحت تاثیر موسیقی «انیو موریکونه» قرار گرفت و پس از شنیدن آهنگ روزی روزگاری در غرب بود که تصمیم گرفت یک آهنگساز شود!
شروع فعالیت حرفهای
هانس زیمر کار خودش را با نوازندگی برای گروههای موسیقی آغاز کرد. برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ برای گروه کراکاتوا (Krakatoa) کیبورد نوازی کرد. در سال ۱۹۷۷ نیز با گروه باگلز (Buggles) همکاری داشت و حتی به طور مختصر در موزیک ویدیو آنها دیده میشود. سپس برای سومین آلبوم گروه ایتالیایی Krisma آهنگسازی کرد.
از دیگر گروههایی که هانس زیمر با آنها همکاری داشت میتوانیم به گروه هلدن (Helden)، مکانو (Mecano) و د دمند (The Damned) اشاره کنیم.
در دهه ۱۹۸۰، زیمر همکاری خودش را استنلی مایرز که یک آهنگساز فیلم بود آغاز کرد. این دو با یکدیگر استودیوی ضبط لیلی یارد را در لندن تاسیس کردند و سعی کردند صدای سازهای ارکسترال را با موسیقی الکترونیکی ترکیب کنند. آنها با یکدیگر برای چند فیلم مختلف آهنگسازی کردند؛ اما اولین اثر مستقل زیمر در سال ۱۹۸۷ و برای فیلم Terminal Exposure بود.
نقطه عطف کاری هانس زیمر، در سال ۱۹۸۸ رخ داد. در این سال از او خواسته شد برای فیلم «مرد بارانی» موسیقی بسازد؛ در نتیجه او برای اولین بار نامزد جایزه اسکار برای بهترین موسیقی متن فیلم شد. یک سال بعد هم برای فیلم «رانندگی برای خانم دیزی» موسیقی ساخت که این فیلم هم برنده جایزه اسکار شد.
در سال ۱۹۹۰ او به خاطر موسیقی شیرشاه جایزه اسکار، گلدن گلوب و گرمی را به دست آورد و جایگاهش را به عنوان یک استعداد در دنیای موسیقی، تثبیت کرد. پس از این او تصمیم گرفت تدریس را شروع کند تا تجربیاتش را در اخیتار باقی آهنگسازان قرار دهد و نوابغی مانند جان پاول، هری گرگسون-ویلیامز، نیک گلنی-اسمیت و کلاوس بدلت را تعلیم داد.
معروفترین آثار هانس زیمر
- شیرشاه
- دزدان دریایی کارائیب
- گلادیاتور
- آخرین سامورایی
- شاهزاده مصر
- سه گانه بتمن
- در میان ستارگان
- دانکرک
- تلقین
- شرلوک هلمز
- بتمن علیه سوپرمن
- رمز داوینچی
- مرد پولادین