کلارینت و ابوا هر دو جزو خانواده سازهای بادی چوبی هستند. این دو ساز از نظر ظاهری شباهت زیادی به هم دارند؛ در واقع ابوا شبیه به یک کلارینت بزرگ است. به خاطر شباهت زیاد این دو ساز، بیشتر مواقع کلارینت و ابوا با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند؛ در صورتی که ساختار این دو ساز با هم بسیار متفاوت است.
اگر میخواهید با تفاوت ساز کلارینت و ابوا آشنا شوید، این مطلب را تا انتها بخوانید. برای مطالعه سایر مطالب آموزشی در حوزه موسیقی نیز به وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام سر بزنید.
تفاوت ساز ابوا و کلارینت چیست؟
۱. اصلیترین تفاوت ساز ابوا و کلارینت، نی آنها است. ابوا دارای دو نی و یک سوراخ مخروطی است؛ در واقع این ساز دو زبانهای محسوب میشود. در مقابل کلارینت یک ساز تک زبانهای است که یک نی و یک سوراخ استوانهای دارد.
۲. بخش انتهایی در ابوا ضخیم و گرد است؛ در حالی که در کلارینت شکل پهن و گشادی دارد.
۳. حفرههای صدا در ابوا بسته هستند؛ ولی در کلارینت حفرههای صدا باز است.
۴. اندازه نیز یک تفاوت ساز ابوا و کلارینت است. ابوا معمولا ۲۶ اینچ است؛ در حالی که کلارینت ۲۷.۵ اینچ دارد. گاهی نیز کلارینت در اندازههای مختلف ساخته میشود؛ مثلا اندازه کلارینت نوع سی بمل آن به دو فوت هم میرسد.
۵. دامنه دینامیکی کلارینت بزرگتر از دامنه دینامیکی ابوا است.
۶. یادگیری کلارینت نسبت به ابوا سادهتر است. با ۴ الی ۶ ماه تمرین روزانه میتوانید بر کلارینت مسلط شوید. در مقابل ابوا یکی از سختترین سازهای بادی است و به مهارت نفسگیری بالایی نیاز دارد.
۷. تعداد نوازندههای کلارینت در جهان بیشتر از نوازندگان ابوا است. نتهای موسیقی بیشتری نیز برای کلارینت وجود دارند.
۸. گاهی ضخامت دیوارههای ابوا دو برابر کلارینت است؛ به همین دلیل قیمت ابوا نیز نسبت به کلارینت افزایش مییابد.
۹. کلیدهای ابوا بیشتر از کلیدهای کلارینت است.
۱۰. کلارینت مدرن از سازی به نام Chalumeau ساخته شد؛ اما تاریخچه ابوا مشخص نیست و کسی نمیداند کجا و کی برای اولین بار ساخته شده است.