چطور بفهمیم به چه سازی علاقه داریم؟ پاسخ به این سوال یکی از مهمترین چالشهای افراد هنگام انتخاب ساز است. در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام، ۶ سوال مطرح میکنیم که با پاسخ به آنها، ساز موردعلاقهتان را کشف خواهید کرد.
۱.به چه ژانر موسیقی علاقه دارید؟
اولین پاسخ به سوال چطور بفهمیم به چه سازی علاقه داریم، توجه به سبک موسیقی مورد علاقه است. ساز شما باید همان چیزی باشد که دوست دارید هر روز صدایش را بشنوید؛ در غیر این صورت به زودی از تمرین خسته خواهید شد. برای مثال اگر از گوش دادن به موسیقی سنتی سیر نمیشوید؛ قطعا از نواختن سازهای ایرانی سنتی مثل سنتور، سهتار، دف و… بینهایت لذت خواهید برد.
۲.ظاهر و صدای ساز را دوست دارید؟
قطعا شما برای نواختن یک ساز باید باید ظاهر و ژست نگهداری آن را دوست داشته باشید؛ اما قطعا صدای ساز مهمتر از ظاهرش است. تا زمانی که صدای یک ساز را دوست نداشته باشید، انگیزه کافی برای تمرین و پیشرفت نخواهید داشت.
برای این که مطمئن شوید صدای یک ساز را دوست دارید نباید به صدای آن در آهنگها اطمینان کنید. موسیقیهایی که در استودیو ضبط میشوند و افکتهای صدایی مختلف دارند، با صدای واقعی سازها کمی متفاوت هستند. میتوانید به یک مغازه سازفروشی یا به یک اجرای زنده بروید تا صدای واقعی سازها را بشنوید و ببینید که کدام شما را شیفته خودش میکند.
۳.اندازه ساز با اهدافتان همخوانی دارد؟
اگر شما آدمی هستید که زیاد سفر میکنید یا علاقه دارید سازتان را با خود به هر جمعی ببرید و بنوازید؛ طبیعتا پیانو برای شما انتخاب مناسبی نیست. قبل از انتخاب سازهای بزرگی که حملونقلشان دشوار است، حتما شرایط تمرین خود را در نظر بگیرید. برای تمرین سازهای بزرگ نیاز دارید حتما در خانه باشید و با یک غیبت طولانی خیلی از تمرین عقب میمانید.
۴.یک چشمانداز رویایی دارید؟
اگر به طور حقیقی سازی را دوست داشته باشید، از تصور خود در حال نواختنش لذت میبرید. شما باید یک چشمانداز رویایی درباره ساز موردعلاقهتان داشته باشید. میتوانید سازهای مختلف را امتحان کنید تا بلاخره رویای خودتان را کشف کنید.
۵.چه قدر برای اجرا احساس راحتی میکنید؟
آیا به گروهنوازی علاقه دارید یا دوست دارید در خلوت خودتان ساز بنوازید؟ پاسخ به این سوال برای این که بفهمیم به چه سازی علاقه داریم، حیاتی است. اگر فکر نواختن در یک گروه یا ارکستر احساس بدی به شما میدهد، احتمالا باید از نواختن سازی مثل درام پرهیز کنید؛ زیرا نقش اصلیاش ترکیب با بقیه سازها است.
۶.آیا محدودیت فیزیکی دارید؟
ممکن است شما به سازی علاقهمند باشید؛ اما به دلیل محدودیتهای فیزیکی خود سریعا از نواختن آن ساز دلزده شوید. اگر دستان ضعیفی دارید، از انتخاب سازهای سنگین بپرهیزید. اگر با ایستادن طولانی مشکل دارید، طبیعتا با سازی مثل کنترباس نیز به مشکل خواهید خورد؛ حتی اگر عاشق صدایش باشید.
6 پاسخ
این مطلب واقعا به من کمک کرد چون بین پیانو و ویولن نمیتونستم تصمیم بگیرم
چه قدر خوشحالیم که تونستیم کمکتون کنیم به امید موفقیت 💚
سوال اول و پنجم از همه مهم تره
دقیقا همینطوره 🌸🙏🏻
کاربردی بود ممنون
ممنون که کنارمون هستید 🙏🏻🌸